FREDAG 1 FEBRUARI 2019・JJ pressar Haley till att berätta sin mörka hemlighet. Abe blir förfärad när hans två motståndare i valet till borgmästare avslöjas. Eric och Sarah försöker reda ut sina problem och Rex upptäcker att de är mer än bara vänner!

Korten på bordet

Sedan sjuksköterskan Haley dök upp i serien för några veckor sen, har vi förstått att hon plågas av mörka hemligheter som är så allvarliga att hon ville begå självmord. Sedan dess har det visat sig att hon har en anknytning till den skoningslösa åklagaren Melinda Trask och JJ har förgäves försökt övertala henne att lätta på sitt hjärta och ta emot hans hjälp. Haley har konsekvent vägrat att prata om tynger henne, men i dag blir hon pressad till bristningsgränsen när JJ kräver att hon berättar hela sanningen.

Politisk maktkamp

Dagen börjar med ett stort avslöjande i morgontidningen. Abe Carver har fått en oväntad motståndare i det kommande valet till borgmästare – Melinda Trask. När Jennifer ber sin vän Abe om en kommentar får hon svar på tal: ”Den kvinnan är en hjärtlös barracuda som inte känner empati för någon,” morrar Abe och uttrycker ett stort missnöje med sin nya konkurrent. Abe anar inte att ännu en motkandidat lurar i kulisserna. Som vi har sett tidigare i veckan, har Eve lyckats övertala Jack Deveraux att också kandidera i valet. Nu blir de besvikna över nyheten att Melinda hann offentliggöra sin kandidatur först, men Jack bestämmer sig ändå för att gå vidare. Må den bästa kandidaten vinna. Abe och Jennifer blir förfärade när de träffar Jack på stan och får reda på hans planer. Jennifer tar sin ex-make åt sidan och påtalar det olämpliga i att en skandalomsusad man som han ska utelämna sig själv för offentlig granskning. Han har många synder i bagaget som han inte minns – bland annat våldtäkten mot Kayla och hans inblandning i ett företag som släppte ut giftiga kemikalier i miljön och förorenade grundvattnet. Jack inser att han har mycket att be om ursäkt för, men tror att minnesförlusten kan hjälpa honom att få folkets förlåtelse. Han är som ett oskrivet blad och vet att han kan göra positiva förändringar i samhället. Jennifer vädjar till honom att inte låta sig utnyttjas av Eve. ”Tror du verkligen jag är så dum att jag inte genomskådar Eve?” utbrister han. Jo, det trodde vi nog alla faktiskt.

Haley avslöjar allt

Vi återgår till Haley och hennes hemlighet. På vägen till jobbet springer hon på Melinda, som kräver att deras hemlighet stannar mellan dem. Nu när Melinda ska kandidera till borgmästare står mer än någonsin på spel och hon får inte utsättas för några skandaler. Haley lovar att hon inte har berättat något för någon, bara… sin psykolog Marlena Evans, som har tystnadsplikt. När Melinda har gått, visar det sig att JJ har lurat bakom hörnet och hört allt som de pratade om. Nu kräver han att Haley klämmer fram sanningen. Under den pressade situationen avslöjar Haley slut vad det handlar om. För att inte förstöra spänningen låter vi det vara osagt, men hela Haleys bekännelse finns att se i dagens avsnitt på Playdays!

Olycklig kärlek

Sarah vaknar från en mardröm till en annan när Xander ligger i hennes säng – igen! ”Redo för rond två?” undrar han förföriskt. Det är hon verkligen inte. Helst skulle hon vilja glömma att rond ett hände över huvud taget. Sarah inser att hon måste försöka att försonas med Eric – mannen som hon egentligen vill ha. Samtidigt är Eric på dåligt humör och slänger kaffekoppar i väggen, men ”vill inte prata om det” när Rex undrar vad som pågår. Eftersom Eric inte vill bli inblandad i sin brors kärleksliv mer, förstår Rex att han måste lösa problemet själv. Han köper en blombukett och går hem till Sarah för att be om ursäkt. Hon är inte där och Rex blir grymt besviken när han hittar en (använd?) kondom på golvet! Rex ger blommorna till Chloe istället och lämnar Kiriakis herrgård med ilskna steg. Samtidigt hemma i Erics lägenhet försöker de plågade själarna reda ut vem som har svikit vem mest. Rex återvänder lagom till att hitta dem i en intim situation och undrar förvånat vad i helsike som pågår! □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.