TISDAG 29 JANUARI 2019・Eric blir rasande över Sarahs svek och kräver en förklaring. Xander försöker inbilla Leo att de har haft sex. Jennifer får dåliga nyheter om prognosen för Jacks minnesförlust. Eve övertalar Jack att kandidera till borgmästare.

Hämndsex?

Erics ilska och besvikelse känner inga gränser när han hittar Sarah i säng med Xander. Först tror Eric att hon har blivit utnyttjad, men när Sarah erkänner att hon gjorde det med samtycke, inser Eric att hon inte är den kvinna som han trodde. Hon visste hur mycket han sörjer Nicole och ändå gick hon till sängs med mannen som han anser vara skyldig till hennes död. Genom tillbakablickar får vi se vad som hände när en onykter Sarah kom hem i går kväll – besviken och förödmjukad efter att Eric hade avvisat hennes sexuella inviter. Xander tog tillfället i akt att förföra henne med smickrande komplimanger och kvällen slutade i sänghalmen. Eric konstaterar att Sarah har förstört deras vänskap och lämnar henne med tårar i ögonen och ångest i själen.

När du var arg på Rex ville du ha hämndsex med mig. När du blev arg för att jag avvisade dig, låg du med mannen jag hatar. Det låter väl som hämnd? Grattis. Om du ville förstöra vår vänskap så har du lyckats.

– Eric

Jakten på serumet

Kayla ger Jennifer tråkiga nyheter om prognosen för att bota Jacks minnesförlust. Läkemedelsverket har inte godkänt Dr. Rolfs fantastiska formel ännu och därför får den inte användas på människor. Men det finns en liten strimma av hopp ändå. Sjukhuset lade beslag på dagboken där den galne vetenskapsmannen hade skrivit ner formelns sammansättning och kanske de kan använda hans anteckningar för att framställa den. Kayla och Jennifer åker till sjukhuset för att leta rätt på dagboken, men den är försvunnen. Senare får vi se att Eve har lagt beslag på den.

Jacks nya karriär

Jack konfronterar Eve med uppgiften som han fick från Jennifer under familjemiddagen – att Eve smider hemliga planer på att gifta sig med honom. Eve förnekar inte det och förstår inte vad problemet är – de är ju som gjorda för varandra, så varför inte bli man och hustru? Jacks största problem är att han saknar inkomst och han behöver ett jobb. Han var ju journalist till yrket, så kanske han borde söka ett jobb på tidningen Spectator som han tidigare ägde? Eve avråder honom bestämt från det och tycker att han ska satsa på ett ny karriär som politiker istället. Snart är det val till borgmästare i Salem och Eve tror att Jack har goda chanser att vinna väljarnas förtroende över den sittande borgmästaren Abe Carver. Det behövs en förändring i Salem och Jacks minnesförlust kan faktiskt vara till hans fördel. Han är som ett oskrivet blad och har goda förutsättningar för att skapa en lovande framtid från grunden! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.