FREDAG 18 AUGUSTI 2017 · Chad vaknar upp från sin koma och blir genast arresterad för Slipsmördarens brott. Hope överväger att skjuta upp sitt bröllop. Marlena blir upprörd när John måste åka iväg på ett ISA-uppdrag. Eric får ett oroväckande meddelande från Sami.

Från en mardröm till en annan

Larmet går på sjukhuset när Chad vaknar upp från sin koma, samtidigt som Abigail kommer dit. Daniel försöker lugna ner Chad, som är upprörd och inte förstår varför han är fastlåst i sängen. Polisen och Justin är snabbt på plats för att arrestera honom, trots att Daniel försöker hålla dem borta och låta sin patient hämta andan först. Chad hävdar att han inte minns någonting som hände efter att han drack med Serena på krogen och blir chockad när han får veta att han är misstänkt för Slipsmördarens alla brott. Så fort Daniel har friskförklarat Chad, kräver Justin att han blir gripen och förd till häktet. Chad möter Abigails blick och lovar: ”Jag gjorde det inte. Du måste tro mig.”

Svartsjukegräl

Ben blir upprörd när Abigail kommer hem och erkänner att hon var på sjukhuset när Chad vaknade. Direkt efter deras gräl gick hon raka vägen till mannen som försökte döda honom. Höll hon Chad i  handen och sa att han är oskyldig? undrar Ben spydigt och anklagar sin fästmö för att vara besatt av Chad. Abigail tycker snarare att Ben är det och försöker förklara, men svartsjuke Ben lämnar lägenheten med ilskna steg.

När Chad får möjlighet att ringa sin advokat, ringer han till Aiden, eftersom han inte minns att Stefano gav honom sparken. De har ett möte och Aiden ber sin klient att säga som det är – har han verkligen minnesförlust? Chad verkar helt ärligt inte minnas någonting, men Justin tror att han spelar.

Bröllop i morgon

Justin ifrågasätter om Hope borde hålla sig utanför fallet, eftersom hon ska gifta sig med den misstänktes advokat. Hope klargör att hon och Aiden inte pratar om jobb, så det finns ingen risk för jäv. Rafe är fortfarande inte helt övertygad om att Chad är skyldig, till Justins stora förtret. Eftersom de ska gifta sig i morgon och det har varit en överdrivet händelserik kväll, frågar Hope om Aiden vill skjuta upp deras bröllop. Det vill han inte, så de står fast vid att nästa gång de ses blir vid altaret i morgon.

Sami i knipa

Marlena blir upprörd när hon ser att John har packat en väska och får veta att han ska ge sig iväg på ett ISA-uppdrag. Han försöker lugna ner henne och lovar att inte utsätta sig för fara. Eric kommer förbi med oroväckande nyheter. Sami har sms:at från Schweiz att hon hämtade innehållet i bankfacket och var på väg hem, men upptäckte att någon förföljde henne. Sedan dess har hon inte hörts av, så alla befarar det värsta.


Kommentera