SAMMANFATTNINGNadia Bjorlin (Chloe) sammanfattar veckans intriger från Salem!

Motgångar för Leo

Leo Starke fortsatte sin desperata jakt på samkönat umgänge i Kiriakis herrgård den här veckan. Efter den misslyckade sexutpressningen med Xander, försökte han tvinga sin äkta hälft Sonny till sängs och när inte det heller gick vägen, gjorde han ett hopplöst försök att förföra Brady. Ska Victor bli hans nästa offer? Lyckligtvis fick Leo ett annat problem att fokusera på när hans ”mamma från helvetet” Diana gjorde ett oväntat och ovälkommet besök. Leo försökte bli av med sin aggressiva mor, men hon gav honom en örfil och klargjorde att hon inte lyder order. Både Will och Marlena försökte övertala Diana att ge dem information om sin son som de kan använda för att neutralisera hans utpressning, men Diana vägrade ställa upp. Det är oklart vad hon har för syfte och mål med sin ankomst till Salem.

Mer än vänner

Sarah valde att ge förhållandet med Rex en till chans – till Erics stora besvikelse. Rex strödde salt i såren när han krävde att hans bror skulle försonas med Sarah och bli hennes vän igen. JJ föreslog för Haley att de skulle be Justin att hitta ett kryphål i lagen så att hon kan få ett lagligt medborgarskap. Haley vet att det är omöjligt, så hon blev bara irriterad och lämnade JJ med ilskna steg – och gick på en dejt med Tripp istället.

Ben spårar ur

Bens psykiska tillstånd har tagit stryk efter att Ciara dumpade honom och reste till sin ex-pojkvän i Sydafrika. Ben erkände för Marlena att ”monstret inom honom” riskerar att återkomma om han inte får tillbaka Ciara. Det visade sig bland annat i en konfrontation med Claire, där hon fick anledning att frukta för sitt liv. Samtidigt fick vi veta att Ciara tog ett tidigare flyg och borde vara hemma vid det här laget, men hon är spårlöst försvunnen. Hope befarade att hennes dotter har hamnat i knipa och drog slutsatsen att Ben är inblandad, så hon bad Marlena att bryta mot tystnadsplikten och avslöja vad Ben har sagt om Ciara i terapin. Samtidigt visade det sig att Ciara har blivit kidnappad av en okänd förövare och ligger fastbunden och munkavlad i en säng någonstans!

Tre cliffhangers!

Fredagens avsnitt slutade när det var som mest spännande. Diana visade sig ha ett förflutet med John och kallade honom för ”Roman” när han kom till hennes hotellrum. Chloe öppnade post till restaurangen och fick en obehaglig överraskning när ett kuvert innehöll den blodiga kniv som hon dödade maffiabossen El Fideo med i Mexiko för några år sen – är skurkarna ute efter hämnd? Och Ciara krävde att få veta varför hon har blivit kidnappad, vem som ligger bakom det och var hon befinner sig. Härligt med helg, men måndag kan inte komma fort nog! □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.