ÅTERUPPSTÅNDEN · Ryktet om hennes död var något överdrivet – Abby är tillbaka i Salem och redo att ta tillbaka sitt liv!

Abigail är tillbaka

I dagens avsnitt ser vi henne smyga runt i Salem och spionera på bland andra Chad och Gabi, iklädd en stor hatt och med ansiktet gömt. Senast vi såg Abby rymde hon från ett mentalsjukhus och senare fick de anhöriga beskedet att hon hade omkommit i en flygplanskrasch. Nu visar det sig att Abby fick hjälp av Andre DiMera och sin mormor Laura att gå under jorden och jobba på att återställa sin mentala hälsa. När Abby får veta att hennes bror har blivit skjuten, kommer hon hem till Salem för att kolla läget med sin familj. Hon märker även att Chad har gått vidare med livet och håller på att inleda ett förhållande med hennes bästa vän Gabi. Det är bäddat för ett triangeldrama, med andra ord!

Smygstart

Skådespelerskan Marci Miller tar över efter Kate Mansi, som vi senast såg i rollen. När dessa avsnitt visades i USA berättade Miller för tidningen Soap Opera Digest att hon var tacksam för att inte ha några repliker i sitt första avsnitt. ”Det gav mig en chans att lära mig grundläggande saker som vad folk heter, hur man hittar i studion och att skapa en rutin. Jag var väldigt tacksam för att serien underlättade det för mig.”

Så fick hon rollen

Miller provfilmade för jobbet. ”Jag tror att det var åtta eller nio tjejer som var aktuella för rollen” minns hon. ”Ofta när man befinner sig i den situationen så känner man stor press. Det känns som att allt hänger på det där ögonblicket då man provfilmar.” Miller förberedde sig genom att titta på några avsnitt av serien. ”Jag minns att jag var väldigt imponerad av Kate (Mansi, som spelade Abby innan) och jobbet som hon gjorde. Det var en stor epok i handlingen som hon genomförde till slutet. Att se hur hon verkställde saker fick mig att längta efter att vara med i serien.” När det blev dags för audition fick hon läsa repliker med Billy Flynn (Chad). ”Jag var verkligen tacksam för att få provfilma med honom” säger hon och ler. ”Jag såg hans scener med Kate för att få en känsla för Chad och Abigails relation. Billys insats var levande, organisk och naturlig. Dagen för genomrepet tänkte jag ’Okej, bli inte nervös, lyssna på vad han säger och svara på ett naturligt sätt.’ Efter genrepet kunde jag lita på att han följde efter det jag gjorde. Jag hoppas att han kände likadant för mig.” En vecka efter provfilmningen befann sig Miller i Boston när hon fick samtalet som bekräftade den glada nyheten. ”Jag var där med min man. Han springer maratonlopp” berättar hon. ”Min agent och manager sa i telefon att jag hade fått rollen. Jag minns att jag sprang ner för gatan och skrek av glädje.”

Återhämtning

Miller ser fram emot att spela Abigail genom en övergång som förhoppningsvis leder till återhämtning. ”Abigail var väldigt labil när hon lämnade Salem. Att återuppta därifrån är toppen. Folk har fått se henne bryta ihop lite grann med Kate och nu har jag fått den här möjligheten att reparera henne.”

3 Comments

  1. Varför slutade kate mansi?

    • Enligt vad hon själv skrev på sin Instagram så var det ett frivilligt beslut och hon ville göra annat. Efter Days har hon spelat med i ett par tv-filmer åt amerikansk kabel-tv.

  2. Ok tack för svar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.