DOMEDAGEN · Hope sköt Stefano till döds och nu ska en korrumperad domstol avgöra hennes öde!

Hope dödade allas fiende

När Hope fick ett mentalt sammanbrott och sköt Stefano till döds, fick hon hjälp av Rafe och Roman att undanröja alla bevis och skylla mordet på någon annan. Salems innevånare drog en lättnadens suck över att deras ärkefiende äntligen var död och de inte behövde leva i skräck längre. De tre edsvurna vännerna var de enda som kände till att Hope låg bakom dådet – tills Aiden Jennings spelade in ett privat samtal mellan Hope och Rafe på sin telefon och fick bevis som han försökte använda i utpressningssyfte. Men det var när Andre DiMera fick tag i inspelningen och gjorde den offentlig för allmänheten, som det tog hus i helvete på riktigt. Hope kunde inte längre förneka att hon var skyldig och en polisanmälan om mord upprättades. Hope lyckades övertala Andre att hålla tyst om Rafe och polisens inblandning i konspirationen, i utbyte mot att hon tog på sig hela ansvaret och tog sitt straff.

Nu har dagen kommit då Hope ställs inför rätta i domstol. Eftersom hon redan har erkänt brottet, behövs ingen rättegång, utan det räcker med en en dom och ett straff. Justin är Hopes försvarare och läget ser mörkt ut när det visar sig att domaren som ska avgöra Hopes öde är Karen Fitzpatrick, som alla vet är mutad av familjen DiMera.

Rafe försöker hålla masken

När de här avsnitten visades i USA förklarade skådisen Galen Gering för tidningen Soap Opera Digest att situationen är rena mardrömmen för Rafe, som har funnit en själsfrände i Hope. ”Det är svårt för Rafe att se kvinnan han älskar föreställa sig en så mörk framtid bakom galler i många år. Han gör sitt bästa för att muntra upp henne och få henne att tänka positivt.” Innan det blir dags att samlas i domstolen, lyckas Rafe få några minuter med henne enskilt. ”Båda två känner att det här kan bli deras sista stund tillsammans” förklarar Gering. ”Rafe vill inte att Hope ser hur orolig han är för vad som kan hända i domstolen, så han håller masken för hennes skull.”

Hope tar på sig ansvaret

Rafe får sällskap av Shawn, Ciara och andra släktingar och vänner som alla kommer till domstolen för att stötta Hope. ”Det är bra att Hope får se hur många som älskar henne och ställer upp för henne oavsett vad” påpekar skådisen. När Hope har tagit plats i rättssalen börjar förhandlingarna. Justin redogör för den stress som Hope har upplevt i alla år på grund av familjen DiMera. När det blir dags för Hope att vittna, hittar hon inte på några ursäkter för det hon gjort. Istället ber hon domaren att tänka på hennes barn. ”Det visar Hopes mänsklighet” säger Gering. ”Hon tänker inte på sig själv. Allt hon säger handlar om hennes familj.”

Ett hårt straff

När åklagarmyndigheten kräver ett strängt straff, säger Gering att ”Det är brutalt för Rafe. Han förstår hur bistert rättssystemet kan vara. Rafe anser också att domstolen är korrumperad av familjen DiMera och deras förmåga att muta folk, eller kontrollera saker.” Till slut förkunnar domaren sitt beslut och det blir ingen lindrig dom. ”Rafe blir chockad och får ett utbrott” säger Gering. När Hope blir bortförd i handbojor tvingas Rafe se till helheten. ”Rafe har försökt göra allt det här för Hope, så han känner sig som en svikare” förklarar Gering. ”Han anser också att han är medskyldig. Han har sagt en massa positiva saker till Hope om hur allt ska ordna sig och det ska hitta en lösning på det här. Nu helt plötsligt kommer det här deprimerande och supertunna beskedet. Med tanke på situationens verklighet är det svårt för Rafe att hålla humöret uppe och vara positiv.”

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.