HOPE PÅ RYMMEN · Hope är på rymmen från fängelset och får hjälp att gömma sig från polisen av en hemlig hjälte – du kan inte ana vem det är!

Ofrivillig rymning

Som polis har Hope Brady ägnat större delen av sitt liv åt att upprätthålla lagen – inte bryta mot den. Men nyligen dömdes hon till 25 års fängelse för mord och placerades på en anstalt med andra tungt kriminella kvinnor. Livet bakom murarna blev ingen dans på rosor för en före detta polis och Hope hamnade snabbt i våldsamma sammanstötningar med sina medfångar, som kände sig hotad av hennes styrka och ville göra sig av med henne. Hope försökte lösa konflikterna på ett fredligt sätt, men Hattie Adams, en av hennes få vänner i fängelset, fick veta att två interner planerade att döda Hope. För att rädda sin väns liv, övertalade Hattie en sopgubbe att överfalla Hope, droga henne med kloroform, gömma henne i en sopcontainer och smuggla ut henne från fängelset. Senare när Hope piggnade till och upptäckte vad som hade hänt, tog hon för givet att hon hade blivit kidnappad och gick till våldsamt angrepp mot sin smugglare. Under tumultet som uppstod slog Hope huvudet på en sten och föll till marken medvetslös, där hon blev lämnad för döden… tills en mystisk främling dök upp, lyfte upp henne i sin famn och bar i väg med henne!

Eric är tillbaka

Den här veckan fortsätter den spännande historien och redan i måndagens avsnitt avslöjas det vem som hittade Hope i skogen – det är Eric Brady! Jag vet vad du tänker – Eric dömdes till fem års fängelse → efter att ha orsakat sin vän Daniels död och det var bara några månader sen. Jo, men nu visar det sig att Eric har blivit frigiven i förtid. Han blev benådad efter att ha räddat guvernörens dotter från att begå självmord. Det var inte något som Eric hade räknat med, eller ens önskat. Som vi vet är Eric en före detta präst och har en stark religiös övertygelse. Han anser inte att han har avtjänat sitt straff färdigt och ångesten gnager inombords. Därför har han dragit sig undan från omvärlden och bor på en bondgård långt utanför civilisationens gränser. Han har till och med slutat raka sig. Den enda som känner till sanningen är hans pappa Roman Brady. En dag när Eric är ute på en skogspromenad, hittar han Hope medvetslös i skogen och bär med henne till bondgården.

Efterlyst

Hope är efterlyst av polisen för att ha rymt från fängelset och kommissarie Raines har gett sina mannar order att återföra henne till vilket pris som helst  – även om de måste använda våld och skjuta henne. När polisen knackar på dörren  får Hope panik och försöker rymma därifrån. Polisen letar igenom bondgården utan resultat och när de har lämnat platsen, letar Eric rätt på Hope och övertalar henne att komma tillbaka tills hon är i bättre form. Hope förstår att hennes familj är orolig och hon vill kontakta dem, så Eric hjälper henne att skicka e-post till Shawn och förklara vad som har hänt.

I behov av sjukvård

Hope har hög feber och Eric förstår att hon har drabbats av en infektion. Hon riskerar att snabbt bli sämre om hon inte får medicin och den pressade situationen tvingar Eric att återvända till civilisationen i Salem för att stjäla medicin från sjukhuset. När han smyger runt i sjukhuskorridorerna på jakt efter penicillin, råkar han höra Shawn berätta för Julie och Jennifer att polisen har trappat upp sökandet efter Hope. Eric förstår att tiden är knapp. Han hittar medicinerna som Hope behöver och är på väg att smita från sjukhuset, när han plötsligt hamnar öga mot öga med Jennifer! Samtidigt blir Hopes feber värre och hon drabbas av hallucinationer. I ett förvirrad tillstånd lämnar hon bondgården och irrar runt i skogen, ovetande om att kommissarie Raines och hans poliser befinner sig alldeles i närheten och riskerar att upptäcka henne!

När de här avsnitten visades i USA förklarade skådisen Greg Vaughn situationen för tidningen Soap Opera Digest så här: ”Anledningen till att han blev frisläppt är inte godtagbar enligt honom. Han dödade någon ofrivilligt och nu är han fri. Eric anser inte att han har fått sitt straff, så han har valt att gömma sig. Han har blivit isolerad. Det är som att han vill gömma sig i en grotta, sitta där och bearbeta det och hitta en lösning. Ingen tvingar Eric att göra det här. Det är ett val som han själv har gjort.” Men vad säger Erics samvete om att hjälpa någon gömma sig från lagen? Vaughn förklarar: ”Eric vet att det han gör är fel, men samtidigt för Hopes skull, är han inte rädd för att ta lagen i egna händer. Han kommer att göra vad som helst för att skydda henne, precis som Hope hade gjort för honom.”

En kommentar

  1. Pingback: Days i veckan – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.