FREDAG 4 AUGUSTI 2017 · Ett upphittat fiskedrag avslöjar Chads gömställe och han måste rymma på nytt. Abby ber Theresa om en oväntad tjänst. Jennifer försöker trösta sin fiende.

Svårt att köpa sig fri

Chad kan bara bevisa att han är oskyldig till morden om den hemlösa mannen som han slogs med när Serena mördades ställer upp som alibi. Tyvärr ställer luffaren höga krav för att samarbeta – 100 000 dollar. Desperate Chad ber honom att vänta i gränden, medan han smyger hem till DiMeras herrgård för att hämta pengarna i ett kassaskåp. Han blir avbruten av Andre, som presenterar sig som hans bror, och sedan Stefano, som undrar vad som pågår. Chad förklarar situationen och får hjälp av släkten att smita undan med pengarna och en mobiltelefon som inte går att spåra. Men när Chad återvänder till gränden för att betala sitt alibi, är luffaren förvirrad och känner inte ens igen honom. Chad tvingas inse att det här inte funkar och att han är tillbaka på ruta ett.

Gömstället avslöjat

Justin gör däremot större framsteg, när han kommer till DiMeras herrgård och upptäcker ett spår från Chad på golvet – ett fiskedrag som ramlade ut från hans jackficka. Justin känner igen det unika fiskedraget och vet att det måste komma från familjen Kiriakis fiskestuga, där Chad gömmer sig. Han skickar dit en polisstyrka, men Stefano skickar ett varnande sms till sin son om vad som är på väg att hända, så att Chad hinner smita därifrån. Frågan är var han ska gömma sig nu?

Skräddarsydd lycka

Jennifer hjälper sin dotter att prova brudklänningar, men Abigail tycker inte att någon av dem sitter bra över hennes gravida mage som börjar synas. Hon får en otippad idé – att be Theresa designa en brudklänning som blir precis som hon vill ha den. Samtidigt försöker Anne tvinga med Theresa ut på en tjejkväll, men hon vägrar och förklarar att såna saker tillhör hennes gamla liv. Nu är hon en ansvarsfull mamma och kan inte ränna på krogen och dricka sig full. Anne blir besviken och säger upp bekantskapen med henne. Senare börjar Theresa skissa på Abigails brudklänning, och även en åt sig själv… till sitt framtida bröllop med Brady. Ben jobbar på nattklubben i kväll och försöker förtränga de obehagliga minnesbilderna från morden han begått. När Will kommer förbi, ber Ben honom att ställa upp som hans marskalk på bröllopet.

Tack för omtanken, men nej tack

Jennifer får veta att Eve är helt förtvivlad efter Paiges död. Trots att de har varit bittra fiender, känner hon sympati för Eve och hälsar på för att erbjuda sitt stöd. Eve uppskattar inte omtanken och anklagar Jennifer för att vara skenhelig, så hon går därifrån och lovar att komma på begravningen i morgon.


Kommentera