VECKANS HÖJDPUNKT ・ Julie avslöjar Gabis lögner – men riskerar att ta med sig dem till graven efter ett ödesdigert fall i trappan!

Jackpot

Abigail har kämpat i månader för att övertyga sin omgivning om att hon faktiskt inte är galen och att henne fiende Gabi Hernandez ligger bakom alla fejkade bevis som tyder på det. Ingen tror på Abbys teori, men i förra veckan lyckades hon åtminstone värva en bundsförvant som litar på det hon säger och vill hjälpa henne att avslöja sanningen. Spänningen var på topp när Julie rotade runt i Gabis sovrum och hittade eftertraktade DNA-provet som bevisar att Chad egentligen är pappan till nyfödda Charlotte. Dessvärre blev hon ertappad av Gabi och nu utbryter en våldsam kamp som kan leda till att Julie måste ta med sig sanningen till graven.

Klassisk catfight

”Det är den typiska bitch-scenen,” förklarar Susan Seaforth Hayes (Julie) med ett skratt för tidningen Soap Opera Digest. ”Julie letar efter bevis som ska avslöja att Gabi har varit manipulativ och hon hittar det hon letar efter. Gabi ertappar henne och säger Vad gör du här?” Julie ger henne svar på tal – med några väl valda ord. ”Julie konfronterar henne och får en hel del sagt,” berättar Hayes. ”Jag skrev en del av replikerna själv. Jag skulle anklaga henne för att vara en lögnare, men jag kallade henne bedräglig istället.” Efter att ha gett Gabi en avhyvling, förklarar Julie att ”Hon tänker berätta för alla vad hon har upptäckt. Julie känner sig berättigad i sin misstro mot Gabi. Hon anser att ju fortare hon får det här ur världen, desto bättre kommer det att bli för alla – utom Gabi.”

Julies snedsteg

Gabi rycker åt sig faderskapsprovet från Julie, som i samband med det ramlar ner för trapporna. Chad och Sonny skyndar dit för att rädda henne, medan en chockad Gabi står och tittar på. ”Julie försöker förklara men hon är i för dåligt skick för det,” förklarar Hayes. ”Chad och Sonny förstår inte ens att Julie försöker berätta något för dem. De vill bara att hon ska hålla tyst och lugn.” När Julie har tuppat av, frågar Chad vad som hände. Gabi avslöjar att Julie rotade i hennes rum och tror att hon försökte hitta bevis som styrker Abigails teori. JJ tar med Julie till sjukhuset och Chad följer med.

Mord i sinnet

Senare blir Chad utfrågad av Hope om olyckshändelsen, medan Lani och Eli frågar ut Gabi, som vidhåller sin version. Men Gabi befarar att om Julie återfår medvetandet och avslöjar henne, så kommer hon att hamna i fängelse igen och skiljas åt från sin dotter. Så hon smyger in till Julies rum på sjukhuset och överväger att kväva henne till döds med en kudde. Lyckligtvis blir hon avbruten av JJ, som vill tacka Gabi för att hon hindrade honom från att begå självmord förra julen och säger att han litar på hennes godhet. Gabi inser att mord inte är lösningen och går därifrån, men blir konfronterad av en ilsken Abigail på vägen.

Om sanningen ska fram

Julie har nyckeln till både Abigail och Gabis olägenheter. ”Julie gjorde allt det här för att hjälpa Abigail och förhindra att hennes nära och kära blir manipulerade,” påpekar Hayes. ”Att hitta faderskapsprovet var universallösningen. Det är bevis för manipulationerna och hur falsk Gabi är. Situationen var brådskande när hon råkade ut för olyckan. När hon vaknar till, vilket lär dröja, kommer det första hon tänker på vara att sanningen ska komma fram.” □

En kommentar

  1. Och en annan liten sak när det gäller Gabi I dont like her at all. Hon har tappat stinget totalt.Jag tycker att hon skulle försvinna. Hon har tappat kontrollen totalt

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.