ONSDAG 12 APRIL 2017 · Konkurrens i den undre världen leder till en dödlig uppgörelse! Jordan förstår inte varför Chad är så elak, Abigail hamnar i en svår situation, och Aiden är tvungen att gå med på ett beslut som hotar att avslöja hans mörka hemligheter!

Victor Kiriakis är tveklöst en av de mäktigaste männen i Salem, och kanske rentav i hela världen får vi känslan av ibland. Samtidigt som han han är en respekterad affärsman och driver ett globalt företagsimperium, står han fortfarande med ena foten kvar i den undre världen och tjänar pengar på mindre seriösa verksamheter. Hittills har Stefano DiMera varit hans enda konkurrent i stan, men nu har en ny skojare dykt upp från ingenstans och hotar att ta över hans marknadsandelar i Salem när det gäller åkeribranschen, alltså transport av varor och gods. Clyde Weston har inte gjort någon hemlighet av sina ambitioner att ta över som transportkung i Salem, trots att Victor har hotat med allvarliga konsekvenser om han inte lägger av med sitt storhetsvansinne. Självsäkre Clyde har bara rullat på ögonen och trott att Victor bluffar, vilket han kommer att få ångra i dagens avsnitt – om det så är det sista han gör!

Det hela börjar med att Victor får en uppdatering om läget av sin högra hand Damon, som berättar att Weston säljer droger i området kring kyrkan St Lukes. Victor ger Damon order att lösa problemet ”rent och effektivt,” vilket på skurk-språk är detsamma som en beställning av mord. Rafe dyker upp och avbryter deras samtal, och Victor blir varse att Rafe och Damon är bekanta med varandra sedan de stått på varsin sida om lagen i många år. Rafe bekräftar att Weston har tagit över transportverksamheten, eftersom han själv tog emot en leverans till den nya nattklubben med en faktura som var saltad med 20 procent för ett påhittat avgiftstillägg. Även om Rafe inte är polis längre, jobbar han bakom kulisserna för att samla bevis mot Clyde för att få honom dömd till fängelse, så han försöker övertala sin chef att bekämpa skurken med lagliga medel, ovetande om att Victor redan har hittat en mer effektiv och våldsam lösning på problemet!

Clyde är helt ovetande om konspirationen som pågår mot honom och tillbringar dagen med att lösa ut sin son från häktet mot borgen. Abigail är helt chockad över det som hänt och att hennes pojkvän misshandlade Chad så allvarligt. Hon förstår att Chad måste ha sagt något som provocerade fram hans ilska, men till hennes besvikelse vägrar både Ben och Chad att prata om det. Efter det som hänt kan förstås inte Ben jobba kvar på Club TBD, eftersom Chad är en av ägarna, så han går bara dit en sista gång för att hämta sina saker. Abigail är förtvivlad efter det som hänt, eftersom det inte är så positivt för hennes förhållande med Ben om han inte kan tygla sitt humör bättre. När hon berättar för sin mamma om vad som hänt, säger Jennifer att Ben tydligen behöver hjälp. Abigail inser att hon måste hjälpa honom, vilket Jennifer inte alls menade och blir orolig för vad hennes dotter ska ta sig till.

Senare under dagen ringer Victor till Clyde och begär ett möte i en park. Men när Clyde kommer dit, möts han av Damon istället som säger att han har ”en hälsning från Victor” och skjuter honom skoningslöst i bröstet med sitt skarpladdade vapen. Clyde ramlar omkull på marken och lämnas för döden, medan snöflingor sakta faller ner på hans livlösa kropp!

Fortsättning

Kommentera