TISDAG 12 MARS 2019・Eric spelar ofrivillig kärleksgud och försöker övertala Sarah att tacka ja till Rex frieri. Chloe är utsatt för livsfara igen. Tripp låter Haley gömma sig i loftvåningen, men Ciara upptäcker vad som pågår!

Det kanske inte är meningen?

Förra veckan fick Rex nobben när han friade till Sarah och hon gav honom två starka motiveringar. 1) Det vore taskigt att stoltsera med deras kärlek framför Eric, som fortfarande sörjer Nicoles död. 2) Hon litar inte på Rex efter alla hans otrohetsaffärer med andra kvinnor. Vi tittare vet förstås att den största anledningen är hemliga nummer 3) Att Sarah och Eric älskar varandra! Nu blir situationen ännu mer komplicerad när Rex ber Eric att spela rollen som hans förespråkare – och övertala Sarah om att de hör ihop. Eric är inte alls sugen på det här uppdraget. ”Ärligt talat tycker jag att det är lite omoget och rentav naivt att nån annan än du själv ska övertyga henne om att ni hör ihop,” konstaterar Eric i dag. Ja, minst sagt. Om Rex inte klarar av det, kanske det betyder att de inte hör ihop ändå? Rex kontrar med att berätta om en händelse på sjukhuset i Chicago där han och Sarah jobbade, när Sarah tog strid för en hemlös kvinna och hjälpte henne att få sjukvård trots att hon inte hade rätt till det. ”Det var då jag insåg att jag älskade henne,” säger Rex, medan Eric i hemlighet känner likadant.

Sarahs hemliga beslut

Senare gör Eric ändå ett halvhjärtat försök att marknadsföra sin bror som en lämplig äkta make åt Sarah. ”Min bror älskar dig. Du borde ge honom en chans att göra dig lycklig.” Erics ord får Sarah att fatta ett beslut, men hon avslöjar inte vilket. Hon vet att Rex väntar otåligt på hennes slutgiltiga svar och det ska han få i kväll. Men innan hon skiljs åt från Eric, nuddar deras händer varandra och det leder till trånande blickar. Vad kommer Sarah att ge Rex för besked?

Otryggare kan ingen vara

Chloe är hotad till livet av en mexikansk knarkkartell som vill hämnas för att hon dödade deras chef El Fideo för något år sen. Stefan DiMera lovar att hon och barnen är trygga i hans herrgård, men konstiga ljud om kvällarna och en omkullvält blomkruka tyder på motsatsen. Stefan vill inte oroa Chloe och skickar henne till jobbet med falska förhoppningar om trygghet, medan han i hemlighet kontaktar Ben Weston och återanställer honom som säkerhetschef med uppdrag att skydda Chloe. Men det kan vara för sent. Chloe befinner sig på Doug’s Place och har ett trevligt samtal med Rex, som plötsligt observerar att det sitter en beväpnad skurk i baren och sneglar illmarigt mot Chloe!

Hemlig rumskompis

Ciara har blivit utskriven från sjukhuset och återvänder hem till sina vänner i loftvåningen. Hon blir förvånad när det visar sig att Tripp har låtit en ny och hemlig rumskamrat flytta in – Haley Chen, som är efterlyst av polisen på grund av sin status som illegal invandrare. Först verkar det som att Ciara tänker ringa till sin polismamma och avslöja alltihop, men senare väljer hon att ställa upp på komplotten. ”Stanna så länge du behöver.” Haley drar en lättnadens suck, medan Ciara och Tripp oroar sig för att Claire inte kommer att vara lika sympatisk när hon upptäcker vad som pågår. □

En kommentar

  1. Pingback: Bonus med JJ & Claire! – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.