LÖRDAG 10 FEBRUARI, 2018 · Lucas och Justin krigar om Adriennes hjärta och hon måste fatta ett beslut. JJ försöker vinna tillbaka Gabis förtroende. Andre övertalar Abigail att ta tillbaka sitt liv och visa sig för Chad!

Problemlösare Sonny

Adrienne är helt uppgiven efter bröllopsfiaskot, där Justin stoppade ceremonin med nyheten att han fortfarande älskar sin exfru och hon sprang från kyrkan med tårar i ögonen. ”Jag skulle packa inför vår smekmånad på Maui nu, men istället är jag bruden på vift” beklagar sig Adrienne för Sonny, som kommer på ett sätt att hjälpa sin mamma med dilemmat. Utan hennes vetskap, ringer han till både Lucas och Justin och ber dem att komma till rummet på Salem Inn. När herrarna dyker upp med varsin blombukett i handen, blir de irriterade över att båda har fått samma instruktioner. Sonny kräver att de löser problemet innan någon lämnar rummet, förutom han själv som håller vakt utanför dörren.

Duellen om Adriennes hjärta

Justin föreslår att de löser det här som en rättegång, där båda sidor argumenterar varför de är bäst lämpad för Adrienne och sen får hon fatta ett beslut. Justin börjar. Hans trumfess är förstås sitt långa förflutna med Adrienne och att de känner varandra så väl. ”Jag älskar dig ännu mer i dag än dagen vi träffades” hävdar han. Sen är det Lucas tur, som jämför Adriennes äktenskap med att vara en alkoholist – båda situationerna är beroendeframkallande och destruktiva. ”Vi blickar inte bakåt” säger Lucas och tillägger att ”Justin må vara ditt förflutna, men jag är din framtid.” Efter de båda herrarnas tal är Adrienne mer förvirrad än nånsin. Hon försöker smita från rummet, men Sonny stoppar henne och kräver att hon fattar ett beslut först.

Chad får olika råd

Chad och Gabi är överens om att ingen av dem är redo för ett nytt förhållande och att de borde hålla sig borta från varandra, vilket är svårt när känslorna är så starka. Chad förklarar problemet för Andre, som tycker att han borde ta avstånd från Gabi, men senare ger Kate honom det motsatta rådet – satsa på Gabi, eftersom hon tydligen gör honom lycklig. Gabi går till polisstationen för att hälsa på sin bror och råkar höra JJ anförtro sig åt Rafe om otroheten och hur mycket han ångrar att han sårade henne. Rafe lämnar dem ensamma för att försöka reda ut problemen. JJ försöker desperat övertala Gabi att ge honom en chans till.

Ta tillbaka ditt liv, Abby

Jennifer vill att Abigail slutar gömma sig och tar tillbaka sitt liv, men hon har en massa ursäkter till varför det inte går. Det största problemet är att Chad verkar ha gått vidare med livet tillsammans med Gabi. Hon såg med egna ögon hur kära de är. Abby gömmer sig när Andre dyker upp på oväntat besök. Han vill lämna ett yttrande om Hopes dom som Jennifer kan publicera i tidningen. När Andre råkar skymta genom fönstret att Abby smiter från huset, hittar han på en ursäkt och följer efter henne. Han stoppar Abby i parken och försöker övertala henne att visa sig för Chad. Han vet att Chad skulle dumpa Gabi utan tvekan om han visste att hans fru lever. Samtidigt är Chad ute på promenad med barnvagnen. Andre viskar i Abbys öra att det är ödet och att hon borde gå fram till honom. ”Gå fram till min bror och ge honom en anledning att leva” och det är precis vad hon gör!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.