”Att odla mina egna frukter och grönsaker är det mest effektiva jag har gjort för att förbättra måltiderna som hamnar på mitt bord.” – Deidre Hall

79

Ingredienser:

  • 1 mediumstor gul lök, hackad
  • 1 matsked smör
  • 2 röda chilipeppar, tärnade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor morot eller zucchini, hackad
  • 2,4 deciliter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • Nymalen svartpeppar
  • 80 gram fetaost
  • Yoghurt till garnering (valfritt)

Gör så här:

  • Sjud löken i smöret.
  • Tillsätt chilipeppar, vitlök, morot och buljong i pannan. Tillaga tills grönsakerna är möra.
  • Häll alla ingredienser i en blender med nymalen svartpeppar och fetaost och mixa tills soppan är krämig (ungefär 30 sekunder).
  • Häll upp i fina skålar och dekorera med en klick yoghurt.

80

Näringsvärde per portion: 300 kalorier, 13.2 gram protein, 34 gram kolhydrater, 13.8 gram fett, 9.1 gram fiber och 1107 milligram sodium.


Kommentera