MÅNDAG 11 FEBRUARI 2019・John inser att han känner Leos mamma. Claire försöker vinna tillbaka Tripps förtroende. Chloe hamnar i en livsfarlig situation. Hope tror att Ben ligger bakom Ciaras försvinnande.

Ett kärt återseende

John går till Salem Inn för att träffa Leos mamma och anar inte att han ska hamna öga mot öga med en kvinna från sitt förflutna. Det visar sig att Diana hade ett två år långt förhållande med John i slutet på 80-talet när han trodde att han var Roman Brady (på grund av Stefano DiMeras hjärntvätt) och Marlena var ”död.” Det blir ett kärt återseende och John försöker utnyttja deras bekantskap för att be om en tjänst – information om hennes odåga till son, så att Will kan få tillbaka sin man. ”Du vet hur svårt jag har för att säga nej till dig,” viskar Diana förföriskt, men innan hon hinner säga något alls dyker Leo upp och blir förvånad över att hans mamma och John känner varandra. Senare när mor och son är ensamma, ifrågasätter Leo vad hans mamma egentligen är ute efter. Han tror att hon fortfarande har känslor för John. ”Var inte löjlig. Han är ju lyckligt gift,” påpekar Diana, men Leo vet att det aldrig har hindrat henne förut!

Ben blir misstänkt

Hope befarar det värsta när Ciara är spårlöst försvunnen efter hemkomsten från Sydafrika. Hennes första slutsats är förstås att Ben ligger bakom det här, så hon ber Marlena att bryta tystnadsplikten och avslöja vad Ben har sagt om hennes dotter i terapin. Marlena vägrar först, eftersom hon tror att Ben älskar Ciara och inte utgör något hot, men hon råkar bekräfta att Ben inte har skött sin medicinering på sistone. Senare gör Hope och Ted inbrott på Bens hotellrum och letar spår efter Ciara. Ben blir irriterad när han kommer dit och ser vad som pågår. Han hävdar bestämt att han inte vet något om Ciaras försvinnande. Samtidigt ligger Ciara bunden och munkavlad i en stuga, medan en okänd förövare med skinnhandskar gnuggar sina händer, som bara en riktig skurk gör. Ciara gråter förtvivlat och ber att få släppas fri. Till slut blir hon avtagen ögonbindeln och får se kidnapparens ansikte – och det är ett bekant sådant. Se själv i dagens avsnitt på Playdays!

Maffiakrig

Chloe hamnar i livsfara när maffian kommer på besök för att hämnas Mateos död. De har tänkt döda henne på samma sätt som hon dödade deras chef – och med samma kniv. Stefan kommer till Chloes undsättning när han presenterar sig som son till Stefan DiMera och hotar med vedergällning om de skadar ”hans kvinna.” Den ena av skurkarna blir skraj och springer därifrån, medan den andra stannar kvar för att genomföra den blodiga hämnden. Stefan försöker rädda Chloe och övermannar skurken, som dock piggnar till när de vänder ryggen till och avfyrar sitt vapen. Vem som blev skjuten och vem som lever eller dör får vi se i nästa avsnitt! □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.