MÅNDAG 4 JANUARI 2019・Leo kräver sex med Sonny – ”annars…” Rex tror att Eric och Sarah har smusslat bakom hans rygg. Jack presenteras för någon som har varit i samma situation som han själv. Doktor Rolfs dagbok byter ägare!

Där går gränsen

När Sonny gick med på att låta Leo utpressa honom till giftermål för att han och Will inte skulle hamna i fängelse för mordförsök, gjorde han det på ett skarpt villkor – ingenting äktenskapligt kommer att hända i sovrummet. Sedan dess har Leo försökt få sina lustar tillfredsställda på annat håll, men det blev ett stort fiasko och nu erkänner han att ”Jag är desperat.” Sin vana trogen, försöker han använda utpressning för att få sin vilja igenom. Om Sonny inte går med på att tillfredsställa honom i sängen, kommer Leo att visa sina foton där Sonny och Will försöker röja undan hans ”döda kropp” för antingen polisen, massmedia eller både och! Sonny har alltså bara två alternativ – ha sex med sin äkta make, eller skaka galler med sin äkta kärlek. Till Leos besvikelse, vägrar Sonny ställa upp på hans elaka krav. ”Jag må vara gift med dig på pappret, men i hjärtat är jag gift med Will och jag skulle aldrig svika hans förtroende med någon som dig,” ryter han och tillägger att om han hamnar i fängelse för mordförsök, så innebär det även att Leo skulle förlora den bekväma livsstil i Kiriakis herrgård som han har vant sig vid. Då är det slut med shoppingpengar, spa-behandlingar och gratis champagne. Sonnys skarpa besked träffar en ömtålig nerv hos Leo, som säger att han ska tänka på saken. Samtidigt på andra sidan stan, får Will goda nyheter. Det verkar som att John har lyckats spåra Leos mamma – kvinnan som de tror ska hjälpa dem att bli av med sin plågoande. Kanske mamman i fråga är närmare än de tror, för plötsligt knackar det på dörren till Kiriakis herrgård och Leo får en moderlig chock när han öppnar!

Sarahs beslut

Rex får en oönskad överraskning när han öppnar dörren till Erics lägenhet och hittar sin bror och ex-fästmö i en intim situation. ”Vad i helsike pågår här?” utbrister Rex, trots att han redan har dragit en slutsats om den saken. Eric och Sarah förklarar att det inte är som det ser ut – vilket man brukar säga när det är precis det. Rex påtalar att kondomförpackningarna som han precis hittade i Sarahs sovrum tyder på nåt annat, men Sarah förnekar att hon har haft sex med Eric – däremot med Xander Cook! Eric vill inte bli mer inblandad i soppan, så han låter paret reda ut resten själva. Rex växlar om till ett mjukare bemötande och börjar prata om att ”de båda har gjort misstag.” Sarah klargör att de inte är kvitt på långa vägar, eftersom han var otrogen med hennes syster. ”Nej, vi blir aldrig kvitt – om du inte låg med Eric förstås,” säger Eric, ovetande om att det var precis vad Sarah ville göra härom kvällen. Även Sarah verkar inse att hon inte är helt oskyldig i det här dramat – men kan hon ge Rex en till chans, när hennes hjärta egentligen klappar för Eric? Svaret på den frågan får vi i slutscenen av det här avsnittet, så klicka in på Playdays och se det på stört!

Två män sitter i samma båt

Jennifer försöker förgäves övertyga Jack om vilket misstag det vore om han kandiderar till borgmästare och låter hela sitt skamliga förflutna bli föremål för en samhällsdebatt. När Will dyker upp på torget, ber Jennifer att få presentera honom för sin make eftersom de har något gemensamt. Båda två har drabbats av minnesförlust på grund av doktor Rolfs galna experiment, men skillnaden är att Will har fått tillbaka minnet med hjälp av ett fantastiskt serum. Jack blir intresserad av den magiska medicinen, men Jennifer tvingas erkänna att den inte finns tillgänglig. Will vet precis vad Jack går igenom och bjuder på sina erfarenheter av att få tillbaka sina minnen. Det är på gott och ont. Även om man blir en komplett människa igen, så minns man även sånt som man önskar att man kunde glömma.

Dagboken byter ägare

Som bekant så skulle doktor Rolfs serum kunna återskapas med hjälp av anteckningarna i hans dagbok – som Eve har lagt beslag på. I dag byter dagboken ägare, när Xander gör inbrott på Eves hotellrum och roffar åt sig dagboken för att använda i ett framtida utpressningssyfte. ”Du har fått hela stan att dansa efter din pipa tack vare mig,” säger Xander och tillägger att det är dags för honom att få lön för mödan nu! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.