TISDAG 20 NOVEMBER, 2018 · Ciaras förhållande med Tripp spricker när hon inte kan förneka sina känslor för Ben. Paul har ett känslosamt avsked med John och Brady innan han lämnar Salem. Ett problem uppstår i Abe och Valeries förhållande.

Cirkeln är sluten

Paul Narita kom till Salem för fyra år sen för att rehabilitera en trasig axel. Nu lämnar han Salem för att rehabilitera sina trasiga ben. ”Det känns som att cirkeln är sluten,” noterar han själv. Däremellan har han förstås varit det största hindret för Salems främste gaypar Will och Sonny. Båda två har turat om att strula med den kärlekskranke basebollspelaren. Sedan Will erkände härom avsnittet att han fortfarande älskar Sonny, har Paul nu bestämt sig för att lämna stan. Han ska flytta tillbaka till San Fransisco där hans mamma bor och har ordnat en plats på en förstklassig klinik som ska få honom på benen igen – bokstavligen. Först tar han farväl av den bror och far som han hittade i Salem och det blir mycket känslor och tårar. Under sin uppväxt trodde Paul att hans pappa var död och brukade föreställa sig vad han var för en människa. John Black har överträffat alla förväntningar, lovordar Paul.

Mer om Pauls utträde här: Paul lämnar Salem!

Var är Sonny?

Nu när Paul inte längre är nåt hinder för en återförening mellan Will och Sonny, har ödet ordnat ett annat. Sonny valde att lämna stan lite hastigt och lustigt, eftersom han hade svårt att acceptera Wills förhållande med Paul och han behövde komma bort och grubbla på sitt liv. Den enda som vet var han tog vägen är Victor, eftersom Sonny lånade jetplanet. Victor vägrar avslöja destinationen eftersom han anser att hans brorson har det bättre utan en strulputte som Will.

Tripps sluga skenmanöver

Ciara blir chockad och besviken när Tripp erkänner att det egentligen var han som iscensatte bevis för att Ben hade anlagt stugbranden. Värst av allt är att han inte ångrar det. ”Det enda jag ångrar är att det misslyckades och att Ben inte är i fängelse där han hör hemma,” fräser Tripp, medan Ciara försöker smälta hans svek. Tripp anser att han inte hade nått annat val. Ciara lät en seriemördare flytta in hos dem och därmed riskerade hon inte bara sitt egna liv, utan även hans och Claires. Han var tvungen att göra nåt drastiskt och han tänker inte be om ursäkt. Ciara försöker resonera om rätt och fel, brott och skuld, men till hennes förvåning väljer Tripp att skuldbelägga henne istället. ”Se mig i ögonen och säg att du inte har känslor för Ben,” kräver han. När Ciara inte klarar det, konstaterar Tripp att deras förhållande är över!

Spricka i alliansen

Samtidigt några buskar bort, försöker Claire övertala Ben om att deras samarbete för att splittra Tripp och Ciara fortfarande gäller – trots hennes lilla falska sidospår tidigare. Ben konstaterar att han inte kan lita på henne längre och att deras allians är historia. Senare får Claire nytt hopp om livet när Ben berättar att det är slut mellan honom och Ciara, medan Ben hittar Ciara upprörd i parken och erbjuder en axel att gråta ut mot.

Kärlek på distans

Äntligen och borgmästaren Abe Carver hittade kärleken igen när doktor Valerie Grant kom tillbaka till Salem för något år sen. De har trivts bra tillsammans, men nu uppstår en fnurra på tråden som är svår att lösa. Valerie har blivit erbjuden sitt drömjobb som överläkare på sitt gamla sjukhus i Washington och vill flytta dit för karriärens skull. Hon förstår att Abe inte kan släppa alla sina åtaganden i Salem hux flux, men föreslår ett distansförhållande. Det är Abe inte alls intresserad av. En dispyt uppstår om vem som är mest egoistisk och vem som vägrar offra vad för kärlekens skull. Innebär det här slutet för Abe och Val?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.