FREDAG 8 MARS 2019・Ben inser att hans förhållande med Ciara bara kan sluta med döden. Polisen är på jakt efter Haley och JJ gör något drastiskt. Eve övertalar Jack att gå vidare med sina politiska ambitioner.

Fortfarande en mördare?

När den reformerade seriemördaren Ben Weston och polisdottern Ciara Brady fick tycke för varandra, mötte deras romans hårt motstånd från omgivningen. Nu efter flera månader med en protesterande mamma, en svartsjuk ex-pojkvän och en galen syster – verkar det inte längre finnas något som hindrar Ben och Ciara från att gå vidare tillsammans. Förutom en sak. Även om Ben älskar Ciara över allt annat, så skulle han även kunna… döda henne! Under den våldsamma striden med sin syster tidigare, vaknade odjuret till liv inom honom och nu befarar Ben att han inte kan kontrollera sina mordiska lustar. ”Det var som en djurisk instinkt. Vad säger det om mig? Jag är fortfarande ett djur. Jag är fortfarande en mördare,” konstaterar Ben och inser inte att hans varning bara gör honom ännu mer attraktiv i Ciaras ögon. Hon ”vet” att han aldrig skulle kunna skada henne så länge som han fortsätter att ta sin medicin. Tyvärr är inte Ben lika övertygad om det och väljer därför att göra slut. ”Jag vill vara med dig, men jag litar inte på mig själv. Det bästa vi kan göra nu är att inte träffas mer.” Innebär det här slutet för Ben och Ciara, eller bara början på en spännande Vampire Diaries-romans? Det får vi se nästa vecka!

Allt för makten

Tidigare i veckan avslöjades Haleys status som illegal invandrare under den stora debatten och nu vill Eve ta nästa steg i planen att göra Jack till Salems nya borgmästare. Själv har han ångest över att ha förstört relationen med sin son och Jennifer, men inser samtidigt att han inte kan skylla det här på Eve. Det var hans egna beslut att höja rösten under debatten och nu får han ta konsekvenserna. Melinda Trask har förlorat allt förtroende i det politiska partiet och Eve ringer ett samtal för att fixa in Jack som ersättare. Jennifer blir bestört när hon får reda på Jacks politiska planer. ”Jag trodde inte att dina egna ambitioner var viktigare än din sons lycka, men tydligen hade jag fel” fräser hon, besviken över att Jack är ännu mer egoistisk än i sin ungdom när de träffades och innan hon fick fason på honom.

Haley lever farligt

Polisen har fått i uppdrag av FBI att gripa Haley, så Eli och Lani knackar på hemma hos JJ för att göra just det. JJ förklarar att hans vän har flyttat efter att immigrationsskandalen briserade och han vet inte var hon är. Samtidigt får Kayla besök på sitt kontor av Haley, som tar för givet att hon inte kan fortsätta att jobba som sjuksköterska längre. Kayla känner medlidande med tjejen och lovar att fråga administrationen om det finns någon möjlighet för Haley att få ett arbetsvisum och jobba kvar ändå. Haley vet att regelverket inte tillåter det och att hon förmodligen kommer att bli utvisad till Kina, där hon inte känner någon. Senare kommer JJ till sjukhuset och rövar bort Haley mot sin vilja, samtidigt som polisen är där för att gripa henne! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.