SLIPSMÖRDAREN · Två unga kvinnor har hittats döda i Salem, strypta till döds med en slips, och nu har den lömska mördaren utsett ännu ett offer – Marlena Evans.

Mord i sinnet?

Hittills har Marlena varit yrkesmässigt inblandad i fallet på två olika sätt. Hon har fått i uppdrag av polisen att sammanställa en gärningsmannaprofil baserat på de bevis som finns tillgängliga, samtidigt som hon har behandlat den huvudmisstänkte Chad DiMera med hypnos, för att hjälpa honom minnas vad han gjorde i sitt onyktra tillstånd när morden begicks. Hypnosterapin verkar inte ge några konkreta resultat, men när Chad har lämnat Marlenas kontor efter det andra försöket, och tar en promenad i hamnområdet, dyker ett minne upp från hans undermedvetna. Han befann sig på samma plats under tiden som Serena Mason blev mördad, och hamnade i ett slagsmål med en annan onykter person, som han inte känner igen till utseendet. Chad inser att den händelsen kan ge honom det alibi som han är i så desperat behov av, för att rentvå sig från mordanklagelserna. Glad i hågen beger sig Chad tillbaka till sjukhuset för att berätta nyheten för Marlena, ovetande om att han istället är på väg att hamna i en situation som får honom att verka ännu mer skyldig.

På fel plats vid fel tidpunkt

Marlena jobbar kvar sent på sitt kontor när en svartklädd och maskerad främling plötsligt dyker upp bakifrån och försöker strypa henne till döds med en slips! En livsfarlig kamp utbryter när Marlena försöker värja sig från mördaren med alla krafter hon har. Samtidigt dyker Chad upp och får en chock när han ser vad som pågår. Mördaren blir tvungen att avbryta sitt mordförsök och springer därifrån, medan Chad skyndar fram till medvetslösa Marlena och försöker skaka liv i henne. Marlena blir livrädd när hon öppnar sina ögon och ser Chad stå lutandes över henne. Efter upplevelsen hon precis har varit med om, drar hon den felaktiga slutsatsen att Chad är Slipsmördaren och har försökt döda henne. Chad förstår hur illa det här ser ut, så när han hör att Rafe är på väg, rymmer han därifrån.

Marlena vill ändra sig

Marlena klarar sig undan mordförsöket utan några större skador. När hon blir utskriven från sjukhuset och kommer hem, inser hon att hon kanske gjorde fel i att anklaga Chad för dådet. Visserligen tillhör Chad den ökända skurkfamiljen DiMera, men Marlena har noterat att han alltid har försökt ta avstånd från familjens kriminella bakgrund. Polischefen Abe Carver låter henne inte ändra sin redogörelse nu och kräver att hon låter polisen sköta utredningen. Alla bevisen pekar på att Chad är skyldig och dessutom har han försvunnit från stan efter den senaste händelsen.

Chad går under jorden

Samtidigt får Chad hjälp av Abigail att gömma sig i ett gammalt övergivet hus, medan han försöker rentvå sig från anklagelserna. Han klär ut sig till oigenkännlighet och spanar i hamnområdet efter mannen som han bråkade med när Serena blev mördad. Till slut hittar han mannen, som visar sig vara en hemlös och förvirrad lodis. Chad erbjuder honom pengar för att ställa upp som alibi, men tvingas snart inse att ingen kommer att lita på den här mannen. Chad är tillbaka på ruta ett och polisen är honom hack i häl. Paiges pappa Eduardo går ut i TV-nyheterna och erbjuder en belöning på 100 000 dollar till den som hittar Chad och ser till att han blir gripen. Samtidigt lyckas den riktiga Slipsmördaren undgå allas misstankar…


Kommentera