Allas vår Alison Sweeney (Sami) gästade tv-programmet The Chew härom dagen för att visa hur hon lagar familjens favoritmiddag till Thanksgiving. Här bjuder vi på både videon och det annorlunda receptet!

Alison Sweeneys fläskfilé med blåbär- och äppelsås

Ingredienser:

  • 2 fläskfiléer
  • 1 matsked färsk oregano, hackad
  • 1 matsked dijonsenap
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 1 matsked safflorolja
  • 2 golden delicious äpplen, skalade, urkärnade och tunt skivade
  • 1 gul lök
  • 1 matsked Maizena majsstärkelse
  • 1 tesked socker
  • salt och peppar
  • 2 och 1/2 dl blåbär, färska eller frysta
  • 1 tesked citronjuice


Värm en stor sautépanna på medelhög värme och tillsätt en tesked olja. Pensla fläskfiléerna med senap och strössla över oregano, salt och peppar. Stek filéerna runtom på alla sidor tills de har en fin färg. Lägg dem på en ugnsplåt och stek i ugnen på 200 grader i tio minuter, eller tills filéernas innertemperatur når 71 grader. Ta ut dem från ugnen och låt dem vila i minst 8 minuter innan de skivas upp.

Blåbär- och äppelsåsen: Värm oljan i en panna. Tillsätt äpplen och lök och låt fräsa under omrörning tills äpplena är nästan mjuka, 3 till 4 minuter. Vispa ihop majsstärkelse, socker, salt och peppar med 2 dl vatten. Häll blandningen i pannan och tillsätt hälften av blåbären. Rör försiktigt tills såsen har tjocknat och börjar få färg, 1 till 3 minuter. Ta bort pannan från värmen, rör i citronjuice och tillsätt resten av blåbären. Servera med den skivade fläskfilén.


Kommentera