FREDAG 18 AUGUSTI 2017 · Steve och Bo riskerar sina liv för att hinna hem och stoppa Hopes bröllop. Marlena besöker Chad för att få reda på sanningen. Nicole uppmuntrar Theresa att stå på sig mot Kate.

Bröllopsnerver

Det är en ny dag i Salem, men inte vilken dag som helst… för i dag är det Hope och Aidens bröllopsdag! Dagen till ära vill barnen (som plötsligt inte är barn längre) Chase och Ciara vill överraska sina föräldrar med en hemlagad brunch, men Hope är den enda som är hemma. Shawn-Douglas gör dem sällskap, och ger sin mamma ”något lånat” från Belle – ett halsband med Alice Hortons röda ädelsten som han och Belle riskerade livet för att hämta hem från Mexiko en gång för många år sen, vilket tittare med väldigt gott minne kanske kommer ihåg. Shawn ber återigen om ursäkt för sitt beteende mot Aiden härom kvällen och hon förlåter honom. Samtidigt är Steve och Bo på väg hem från Mexiko och flyger rakt in i en åskstorm som tvingar piloten att nödlanda – eller snarare störtdyka! Kommer hjältarna att lyckas ta sig hem helskinnade?

Tills döden skiljer dem åt

Aiden har dåliga nyheter åt DiMera-skurkarna. Han kan inte genomföra planen att döda Hope på deras bröllopsnatt. Andre ställer ett skarpt ultimatum – antingen gräver han en grav åt Hope, eller så gräver de två gravar åt honom och Chase. Aiden inser att han inte har något val. Han måste döda Hope i kväll, trots att han verkligen älskar henne.

Marlena stöttar Chad

Marlena besöker polisstationen för att rekommendera terapeuter till Chads psykiska utvärdering. Hon passar även på att smyga in till Chad i förhörsrummet, trots att Justin förbjuder det, och undrar om det verkligen stämmer att han har minnesförlust. När han bedyrar sin oskuld och Marlena tittar in i hans blodsprängda ögon, inser hon att det inte var Chad som överföll henne på kontoret. Aiden lovar Chad att han ska få honom frikänd, utan att förklara hur det ska gå till.

Vattumannens tidsålder

Våra vänner i Salem förbereder sig för festligheter i kväll – stans 200-års jubileum ska firas, samt Hope och Aidens bröllop, i den gamla upprustade herrgården. Nicole blir chockad när hon ser att Daniel har tagit 60-tals temat på lite väl stort allvar och ordnat en anskrämligt blå kostym. Hon försöker övertala honom att ha på sig en mer stilfull klädsel istället. Samtidigt har Theresa ordnat en skräddarsydd kostym åt Brady, som han motvilligt går med på att ha på sig i kväll. Damerna i Basic Blacks nya styrelse har ett möte på puben, där Kate återigen försöker frysa ut Theresa och behandlar henne som en betjänt. Nicole uppmuntrar Theresa att stå på sig och säga ifrån på skarpen, vilket hon slutligen gör och lyckas sätta Kate på plats.


Kommentera