ONSDAG 8 NOVEMBER, 2017 · Rafe erkänner sina känslor för Hope. Theresa och Bradys utekväll blir avbruten av Summer. Abby känner sig oförmögen att ta hand om sin son.

Rafe lägger korten på bordet

Kyssen mellan Rafe och Hope väcker förvirrade känslor som de båda försöker reda ut. Hope tycker att de passar bäst som vänner och poliskollegor. Hon vill inte riskera deras vänskap genom att försöka bli något mer. Rafe är av en annan åsikt. Han anser att de redan är mer än bara vänner och det är dags att lägga korten på bordet. ”Jag älskar dig så mycket och kan inte hålla tillbaka längre” erkänner han, men blir avbruten av ett telefonsamtal och måste gå. Hope försöker smälta det som precis hände. Rafe är bra, men är hon redo att öppna sitt hjärta för en ny man igen?

Abby kan inte trösta sin son

Abigail vaknar på soffan och ser att någon lyfter upp lille Thomas ur spjälsängen. Hon får panik och tror att Ben är tillbaka, men det är bara Ciara, som är barnvakt. Barnet gråter och Abby är för upprörd själv för att kunna lugna honom, men Ciara lyckas bättre. Abby har haft en traumatisk kväll och minnet från att hon försökte bränna Ben till döds gör henne fysiskt illamående. Samtidigt tar Chad kontakt med Rafe och kräver att få veta vad som ska hända med Ben nu – han måste väl hamna i fängelse nu? Rafe kan inte lova någonting, till Chads stora frustration. Det är domaren som avgör Bens öde nu, inte polisen. Chad hotar med att ta lagen i egna händer om inget görs. Rafe förstår att Chad är upprörd, men påpekar att han låter som den DiMera han påstod att han inte ville bli. Chad går hem och får veta att hans fru inte mår bra. Han tackar Ciara för hjälpen i kväll och ber henne att återkomma i morgon. Så fort Ciara överlämnar barnet till Abbys famn, börjar han gråta igen. Chad erbjuder sig att ta honom, men Abby blir upprörd och utbrister irriterat att hon kan ta hand om sin egna son.

Tre är en för mycket

Brady och Theresa bestämmer sig för att gå ut och äta i kväll och roa sig på nattklubb. Det är första gången de går på dejt nyktra. Dessvärre träffar de Summer på nattklubben, som är upprörd efter konfrontationen med Maggie, och det lägger sordin på stämningen. Theresa försöker övertala Brady om att Summer är vuxen och kan lösa sina egna problem, men Brady har ångest för att han tog henne till Salem och försatte henne i en dålig situation. Han inser nu att det inte var så genomtänkt. Senare när Brady och Theresa kommer hem till lägenheten, sitter Summer utanför dörren och gråter. Brady erbjuder henne att sova hos dem, till Theresas stora missnöje.


Kommentera