VÅLDTÄKT · Starka känslor spelas upp när Ciara blir våldtagen av sin styvbror – och hennes vänner hjälper henne att hämnas.

Våldtagen av sin styvbror

När Aiden Jennings försökte döda sin fru Hope på deras bröllopsnatt, slutade det med att han själv blev skjuten till döds och lämnade sin tonårsson Chase helt föräldralös. Hope tyckte synd om grabben och bestämde sig för att inkludera honom i familjen. De hjälptes åt att bearbeta allt som hänt och kunde till slut gå vidare med livet. Hopes dotter Ciara och Chase har alltid kommit bra överens, men efter ett tag börjar Chase få starkare känslor för sin styvsyster – som hon inte besvarar. När Chase får nobben av tjejen han älskar, blir han bitter och besviken – och ett lätt offer för skurken André DiMera att manipulera. André vinner grabbens förtroende och inbillar honom att Ciara bara säger att hon gillar snälla killar som Theo Carver, men att hon egentligen vill ha en stark, maskulin kille som visar var skåpet ska stå. En kväll när Ciara går på fest och blir onykter, håller sig Chase i bakgrunden och trånar längtansfullt efter henne. Andrés uppmaning ekar i hans huvud och senare samma kväll gör han ett burdust försök att kyssa Ciara. Hon besvarar kyssen till en början, men drar sig sedan undan och kräver att han slutar. Chase tror inte att hon menar det och våldför sig på henne sexuellt!

Ångest och skam

Dagen därpå vaknar Ciara upp i sin säng och känner djup ångest och skam. Minnesbilder från Chases övergrepp har etsat sig fast i hennes huvud, men när hennes mamma frågar vad som har hänt, vägrar hon prata om det. Alla märker att Ciara beter sig konstigt. Hon skyller på influensa och försöker undvika släkt och vänner som bryr sig om henne. Senare träffar hon ett gäng ungdomar som var på samma fest härom kvällen, och är nära att börja dricka sprit med dem för att bedöva smärtan inombords. Men när Claire berättar att hon är lite förtjust i Chase och ska ta en fika med honom, reagerar Ciara med bestörtning och utbrister att hon hatar sin styvbror. Hon vill inte förklara varför, men Claire ställer envisa frågor och förstår till slut vad som har hänt – att Chase har våldtagit henne. Ciara vägrar gå till polisen eller prata med sin mamma, eftersom hon är rädd för att Hope ska känna skuld för vad som hänt. Claire tvingas lova att inte berätta det för någon, men det löftet bryter hon redan dagen därpå när hon berättar vad som hänt för kompisen Joey. Även Theo får reda på det, när Ciara bryter ihop och erkänner allt för honom.

Hämnd ljuva hämnd

När Ciara vägrar göra en polisanmälan, bestämmer sig de tre vännerna för att hjälpa henne skipa rättvisa på ett annat sätt. De kidnappar Chase och tvingar med honom till en övergiven lagerlokal, där de binder fast honom vid en pelare och överlämnar honom till Ciara – så att hon får utkräva hämnd!

Fortsättning

Kommentera