ÅTERKOMST · Farah Faths återkomst till Våra bästa år som Mimi blev nästan som hon hade drömt om.

Detta bildspel kräver JavaScript.

När tidningen Soaps in Depth frågar Farah Fath om hon nånsin hade föreställt sig att hon skulle spela Mimi i Våra bästa år igen svarar hon med ett skratt. ”När ett decennium har gått så börjar man liksom acceptera att det där telefonsamtalet inte kommer att bli av,” erkänner hon. ”Så jag blev verkligen chockad när (författaren) Ron Carlivati kontaktade mig. Innerst inne vill jag alltid återuppta rollen, så jag såg fram emot att göra det.”

Gravid på jobbet

Däremot hade hon inte sett fram emot att vara gravid samtidigt som hon gjorde comeback. ”Jag försökte låtsas att jag inte mådde illa” berättar hon. Lyckligtvis fick Fath massor med stöd, när hon kastades rakt in i seriens handling tillsammans med en av sina favoritkollegor. ”Alla mina första scener var med Judi Evans. Jag gillade att det främst var en story om Bonnie och att jag fick jobba med Judi. Det jag önskade om jag nånsin skulle återvända, var att återförenas med henne.” Mimi är dock inte lika förtjust i sin mamma. ”De har ett komplicerat förflutet” erkänner Fath underskattande. Bonnie tillbringade flera år i fängelse efter att ha tagit på sig skulden åt sin dotter. ”Hon nämner det i varenda scen!” utbrister Fath. ”Bonnie låter inte henne glömma det. Deras bristfälliga relation som mor och dotter var nog det bästa med att komma tillbaka,” tillägger hon. ”Kärleken finns ändå där och jag tror att många människor kan relatera till det.”

Den stora kärleken

Mimis besök i Salem handlade inte bara om hennes mamma. Andra problem dök upp tack vare Rexs plötsliga återkomst tillsammans med sin fästmö Sarah. ”Jag tror att han var hennes livs största kärlek” säger Fath. ”Hon har aldrig riktigt kommit över honom.” De har ett komplicerat förflutet, men ”Mimi trodde aldrig att hon skulle träffa honom igen. Hon är uppriktigt glad för hans skull, men ledsen för sin egen. Men hon är en stor flicka och håller god min.”

På återseende?

Faths återkomst blev kort och enligt henne själv ville hon aldrig att det skulle bli långvarigt. Hon var bara ute efter ”en liten återförening för skojs skull.” Och med tanke på hennes graviditet passade det här inhoppet perfekt. ”Vi har en kul story och det går ganska snabbt,” förklarar hon, nästan vemodig. ”Det var kul, men jag var verkligen illamående varje dag under min första de första tre månaderna av graviditeten, så jag fick inte njuta till fullo.” Men det ger henne en perfekt anledning att komma tillbaka en gång till. ”När jag har fött barnet skulle jag gärna göra ännu ett inhopp – och inte vara illamående den gången, så att jag kan njuta av det till fullo.”

Hund 🐶 mamma

Farah med sin man Phil Galfond.

Fath och hennes man Phil är redan föräldrar till en hundvalp och skådespelerskan är noga med att deras första ”barn” ska känna sig älskad även när det nya kommer. ”Jag ska göra mitt bästa för att ge henne lika mycket uppmärksamhet som förut,” säger Fath. ”Jag vill inte försumma henne. Hon sover i samma säng som Phil och mig, så jag vill inte byta ut henne eller lägga barnet i mitten. Det är hennes plats. Jag ska göra mitt bästa för att hon inte ska bli deprimerad.” När det gäller övergången från hundmamma till riktig mamma, är Fath inte orolig. ”Jag har umgåtts mycket med mina syskonbarn så jag känner mig redo.” □

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.