HEMLIGHETER · När Hope inleder ett hemligt samarbete med Ted Laurent för att få bevis mot sin dotters pojkvän, misstänker Rafe att hon är otrogen mot honom!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bakom ryggen på Rafe

När polischef Hope Brady valde att ingå i en hemlig allians med advokaten Ted Laurent visste hon att det innebar en stor risk. Ted är jagad av skurkar och Hope gick med på att låta honom gömma sig i familjens stuga på Smith Island – i utbyte mot bevis som kan få Ben Weston dömd till fängelse för gott. Komplotten innebär att Hope måste bryta mot lagen som hon har lovat att upprätthålla och smussla bakom ryggen på sin make Rafe. Men ingenting är viktigare än att skydda sin dotter Ciara, som håller på att inleda ett förhållande med den reformerade seriemördaren Ben. Den här veckan märker Rafe att hans fru har hemligheter för honom och drar den felaktiga slutsatsen att hon är otrogen!

Rafe (Galen Gering) märker att hans fru döljer något för honom.

Rafe anar oråd

”Hope berättar inte för Rafe vad hon gör med Ted eftersom hon bryter mot lagen rent teoretiskt,” säger Galen Gering (Rafe) till tidningen Soap Opera Digest. ”Hon skyr inga medel för att sätta dit Ben och hon vet att Rafe inte gillar det. Han tycker att ’Vi ska ta honom, men vi måste göra det enligt regelboken.’ Men Ted har övertygat Hope om att han kan ge henne information om Ben som Rafe inte hade kunnat skaffa fram.” Rafe blir misstänksam när han frågar Hope om hennes tur till Smith Island och hon hävdar att hon åkte dit för att hämta ett smycke som Abigail glömde där. Senare fortsätter Hope att konspirera. Hon ringer till Ted och lovar att hitta ett ställe där han och Ben kan träffas. Hon är besluten att göra vad som helst för att sätta dit Ben – även att ljuga för sin man.

En annan man?

Rafe hör slutet på telefonsamtalet och ”Han vet att Hope har nåt fuffens för sig. Hon vet att han döljer nånting och inte anförtror sig åt honom,” säger Gering. Hope åker till Smith Island för att iscensätta sin plan med Ted, medan Rafe förklarar situationen för Eli, som föreslår att Hope kanske träffar en annan man. ”Rafe litar på Hope,” hävdar Gering. ”Så han tror inte det. Med tanke på Hopes reaktion till hela grejen med Sami och vad hon gick igenom, kan inte Rafe tänka sig att hon skulle göra nåt sånt mot honom. Hon är inte sån.” Rafe blir övertygad om att Hopes märkliga beteende har något att göra med Ben, så han bestämmer sig för att följa efter henne till ön. Men när han kommer fram till stugan, börjar han tvivla. ”Hope är inte där och det finns ett par halvfulla vinglas, varav det ena har märken från Hopes läppstift. Och det ligger ett par kalsonger på golvet. Rafe blir givetvis misstänksam och fullständigt chockad. Det här ser inte bra ut på nåt sätt. Lite tvivel och rädsla börjar smyga sig in i hans tankar. Det är helt naturligt.”

Frågor kräver svar

Rafe åker tillbaka till Salem, där han berättar om sin upptäckt för Julie. Precis som Eli, föreslår Julie att Hope kanske har en flirt – som hämnd för hans snedsteg med Sami. Plötsligt börjar Rafes tillit för Hope vackla. ”Vem skulle inte det?” frågar Gering. ”Dessutom har han inte sett till henne och hon svarar inte i sin telefon. Hon har försvunnit spårlöst. Tusen tankar snurrar i Rafes huvud.” Värre lär det bli när Hope äntligen hamnar öga mot öga med Rafe. ”Han behöver några svar,” menar skådespelaren. ”Han behöver få veta vad som pågår – varför hon ljuger för honom, för det första och för det andra, vad hon ljuger för honom om. Han vill veta sanningen, på gott och ont.” □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.