MÅNDAG 4 MARS 2019・Chock och förvirring när sanningen om den första mordbranden kommer fram – därför gjorde hon det. Hope ber Ben om ursäkt och Haleys hemlighet hamnar i fokus under den politiska debatten.

Därför gjorde hon det

Tjejerna Claire och Ciara har ofta bråkat om pojkvänner och småsaker, men har samtidigt haft lätt för att förlåta varandra och återgå till att vara bästa vänner igen. Därför kommer dagens besked som en smärre chock. Det visar sig att Claire tände eld på stugan förra sommaren och tänkte låta sin vän (och faster) Ciara brinna till döds levande! ”Det var jag, okej? Jag gjorde det!” utbrister hon i dag, till sina förskräckta vänner. Den stora frågan är förstås VARFÖR och det korta svaret är SVARTSJUKA. ”Du tog alltid saker från mig.” Om Ciara inte hade ställt upp i modelltävlingen så hade Claire vunnit och fått en sångkarriär, och om det inte vore för Ciara skulle inte Theo ha dumpat henne eller Tripp ha gett henne nobben. ”Så du tände elden och väntade utanför på att jag skulle brinna till döds?” utbrister Ciara oförstående. Claire hävdar att hon först hade tänkt rädda sin vän i stugan, men plötsligt tog svartsjukan över förnuftet och hon såg chansen att göra sig av med sin rival för gott. ”Din lilla subba – vad är det för fel på dig?!” ryter Tripp och ruskar om Claire ordentligt… så att hon vaknar från sin dagdröm och det visar sig att hon inte har erkänt någonting. Suck! 😪 Faktum kvarstår ändå att Claire är skyldig till den första branden, men hon väljer att låta sina vänner rikta misstankarna mot Jordan istället. Vi hoppas att Bayview har en vårdplats över åt Claire, för det verkar behövas!

Hope säger förlåt

Jordans sista ord ekar på repeat i Bens huvud – att han är en mördare och aldrig kan förändras. Ben börjar tro att hans syster hade rätt, för han kunde inte tygla sin ilska när de bråkade om sprutan. Hope berättar vad som kom fram under polisförhöret – att Jordan dödade deras mamma och förlorade förståndet efter sin bilolycka. Ben blir förvånad när Hope ber om ursäkt för sin felbedömning. Hon vet att han räddade hennes dotters liv och hon är evigt tacksam för det. ”Du är en fri man” säger Hope, men Ben känner sig som allt annat än det. Snarare är han fast i sina egna destruktiva tankar och bävar för att mördaren inom honom ska vakna till liv igen.

Politiskt fulspel

Stämningen är spänd inför den politiska duellen mellan borgmästarkandidaterna Abe Carver och Melinda Trask. Ära, förtroende och Haleys immigration står på spel under debatten som direktsänds på TV. Eve övertalar Jack att gå dit som åhörare och planerar en elak kupp för att Melinda ska tvingas dra sig ur valet och förlora sitt anseende. Jennifer är moderator och låter först de båda kandidaterna hålla varsitt anförande. JJ och Haley sitter hemma i TV-soffan och hejar på varsin favorit. Efter några hårda dueller om problemet med brottslighet i Salem, höjer Jack rösten och kräver att Melinda tydliggör sin hållning i frågan om illegal invandring – vill hon införa hårdare lagar och regler? Självklart, säger Melinda, vilket ger Jack möjlighet att lägga in sin dödsstöt: ”Intressant, med tanke på att din egna syster är en illegal invandrare och bor här i Salem.” Uttalandet väcker chockade reaktioner – inte minst hemma hos JJ, när Haley inser att han har brutit hennes förtroende och hon riskerar att bli utvisad från landet! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.