TISDAG 7 NOVEMBER, 2017 · Abbys mentala hälsa står på spel efter traumat med Ben, samtidigt som Chad försöker förhindra att hela sanningen kommer fram. Eric tar farväl av släkt och vänner innan han ska hamna i fängelse. Jennifer och Eric tröstar varandra och fattar dåliga beslut.

Det man inte minns har inte hänt

Efter en dramatisk kväll där Abigail försökte döda Ben genom att bränna honom till döds, börjar hon nu dra sig tillbaka in i sig själv och förtränger alla plågsamma minnen från traumat. När Chad frågar om hon minns vad som hände i kväll, säger Abigail att alltihop var en mardröm. Chad är både förbryllad och beskyddande. Han föreslår att de packar en väska och checkar in på hotell i kväll, men Abigail vägrar lämna huset. Hon vill sova på soffan i vardagsrummet och skydda sin son. När hon har somnat, börjar Chad leta på nätet efter information om nervösa sammanbrott. Han är orolig för att Abby håller på att förlora förståndet. Han ringer till Ciara och ber henne att komma och vara barnvakt, medan han beger sig ut för att skaffa hjälp åt sin fru i den här krisen. Samtidigt åker JJ till sjukhuset och besöker Ben, som är medvetslös och allvarligt brännskadad. JJ lovar sin fiende att han inte ska hamna på nån behaglig psykanstalt den här gången, utan i fängelse.

En mammas oro

Lucas försöker prata förstånd med Jennifer om hennes missbruk, men hon förnekar att hon skulle ha problem. Hon förlitar sig bara på värktabletterna för att stå ut med smärtan, eftersom hon inte har tid att återhämta sig från nån operation nu. De blir avbrutna när JJ dyker upp och berättar vad som hänt med Abigail i kväll. Jennifer blir orolig och åker till DiMeras herrgård för att träffa sin dotter, men hon har redan somnat. Chad undanhåller sanningen om att Abby försökte döda Ben och säger att det var självförsvar.

Erics avskedsturné

Jennifer är upprörd när hon kommer hem och försöker lugna ner sig genom att ta fler piller och skölja ner med en skvätt vin. Samtidigt är Eric uppgiven eftersom han ska dömas till fängelse i morgon bitti, för sin delaktighet i Daniels död. Han måste ta farväl av släkt och vänner i kväll och börjar med sina föräldrar. Eric har valt att sluta med alkoholen, med tanke på utmaningarna som väntar i fängelset. Roman förnekar inte att det kommer bli jobbigt bakom galler, men litar på att hans son klarar det. Marlena försöker vara så stöttande som möjligt, men bryter senare ihop i Johns famn och befarar att livet i fängelse kommer att tära på Eric.

En tröst i natten

Eric bryter löftet till sig själv och går till krogen för att dricka. Senare hamnar han hemma hos Jennifer och de båda vilsna själarna finner tröst hos varandra. När Jennifer inser att Eric ska dömas till fängelse i morgon, överraskar hon honom med en het kyss, som verkar leda till nåt mer…


Kommentera