ONSDAG 7 MARS, 2018 · Nicole gör ett impulsivt ingripande när Deimos är nära att bli mördad. Chloe erkänner äntligen sanningen om Holly. Eric ordnar medicin åt Hope.

Chloe erkänner äntligen

Brady kräver ett rakt och ärligt svar av Chloe – är Nicole egentligen Hollys biologiska mamma? Chloe försöker först slingra sig undan, men erkänner till slut att det är sant. Hon berättar hela historien om hur hon gick tillbaka till kliniken i hemlighet och gjorde sig gravid med Daniel och Nicoles barn, men fick beskedet att befruktningen misslyckades igen. Först när Deimos krävde ett faderskapsprov och det visade sig att han inte var pappan, insåg Chloe att kliniken hade fel. Nu drar hon sig för att berätta sanningen för Nicole, som ska gifta sig med en elak man och flickan riskerar att få växa upp i en farlig miljö. Brady klargör att Nicole aldrig skulle utsätta barnet för fara och det är dags för Chloe att sluta leka Gud. Hon måste berätta sanningen för Nicole – omedelbart.

Force majeure?

Samtidigt är Nicole orolig efter Darios antydan att hennes fästman ska råka illa ut i kväll. Hon förstår att Deimos är mordhotad och måste varna honom. Hon kommer till torget i precis samma ögonblick som Darios lönnmördare smyger fram bakom Deimos för att knäcka hans nacke. Nicole får panik och gör ett impulsivt ingripande. Hon greppar tag i en matkniv från ett kafébord och hugger skurken i nacken! Chock och förvirring uppstår. Den knivhuggna mannen blir hämtad med ambulans, medan Nicole försöker förklara att hon bara agerade för att rädda Deimos liv. Eftersom mannen inte var beväpnad och Nicoles historia låter osannolik, blir hon tagen till polisstationen på förhör och är preliminärt misstänkt för mordförsök – vilket kan ändras till mord om mannen inte överlever sin operation. Mitt i detta kaos kommer Brady till polisstationen, tillsammans med Chloe och barnet, för att avslöja sanningen om moderskapet.

Hopplöst i Prag

Rafe sitter på ett kafé i Prag, besviken och uppgiven över att sökandet efter Stefano går så trögt. ISA ska dessutom lägga ner ärendet om de inte gör några framsteg inom 24 timmar. Carrie försöker muntra upp Rafe och få honom att tänka positivt. Samtidigt får Steve oväntat besök av Kayla, som har rest till Prag för att ta hand om honom efter skottskadan.

Sängliggande läge

Hopes farligt höga feber gör att hon förlorar medvetandet till och från och hallucinerar att Rafe kommer dit och räddar henne. Eric inser att Hope behöver medicin, så han går till en granne och skaffar antibiotika. Den verkar göra susen, för Hope piggnar till lite och försöker återigen diskutera Erics ångestfyllda situation. Han vill inte prata om det och fräser åt henne att bara fokusera på sitt tillfrisknande.


Kommentera