TISDAG 27 MARS, 2018 · Rafe och Hope gillar inte sin nya chef. Abby blir svartsjuk när Chad tar på sig rollen som låtsaspappa åt Gabis dotter. Nicole får panik när hon inte kan mata sitt barn.

Hope och Rafes nya mardrömschef

Hope har fått tillbaka sin frihet och Rafe, så nu återstår bara en pusselbit för att livet ska bli som vanligt igen – hennes jobb. I dag får hon den glädjande nyheten av Roman att hon även får tillbaka sin tjänst som kriminalassistent hos polisen. Glädjedödaren Raines tar ner henne på jorden när han klargör att hon inte är aktuell för yttre tjänst, utan får nöja sig med administrativt arbete till en början. Både Hope och Rafe blir besvikna när Roman meddelar att han ska gå i pension och att Raines blir hans efterträdare som polismästare. Raines är tydlig med att han ska införa förändringar i polisarbetet. När Rafe vill utreda fallet med Nicoles barnarov för att han ”känner henne” säger Raines blankt nej. Istället blir han tilldelad en utredning med stulna konstföremål som smugglas från Egypten. Föga anar Rafe att det fallet kommer att leda honom rakt i familjerna Kiriakis och DiMeras våldsamma krig.

Chads nya kupp

Chad minns att han såg foton i Deimos kassaskåp innan han och Gabi blev kidnappade. Foton på konstföremål som han misstänker kan vara stulna. Eftersom Chad vet att Deimos är ute efter hämnd igen, bestämmer sig Chad för att försöka stjäla konstföremålen för att få en hållhake på sin rival.

Familjedag med svartsjuka

På Abbys inrådan lämnar Chad en generös donation till projektet ”Läsa för barn” som uppmärksammas på torget i dag. Syftet är att motivera föräldrar att läsa mer för sina barn i tidigt ålder, eftersom det är positivt för deras språkutveckling. Gabi kommer till torget med Arianna, som hoppar upp i Chads famn och visar tydligt att hon saknar honom. Abby kan inte undgå att bli lite svartsjuk, särskilt när Chad ber att få prata enskilt med Gabi om fotona de såg i Deimos kassaskåp. När Chad ska hålla en presskonferens om projektets syfte, springer Arianna fram som på beställning och ber honom att läsa en bok för henne – inför journalisternas blixtrande kameror. Abby känner sig utanför och Andre passar på att göra saken värre när han viskar i hennes öra att hon ”måste hitta ett sätt att hålla sin man och Gabi åtskilda för gott.”

Holly vägrar välling

Nicole får hjälp att hitta ett nytt gömställe, men blir orolig när Holly vägrar dricka välling ur nappflaskan. Hon ringer till doktor Lee (som hanterade IVF-befruktningen) och ber om hjälp. Hon förklarar att surrogatmamman Chloe ammade barnet så att hon vande sig med bröstmjölk, men nu finns ingen att tillgå. Doktor förklarar hur hon ska göra istället för att Holly ska få i sig den näring hon behöver. Senare blir doktor Lee chockad när han får veta att Nicole är efterlyst för att ha kidnappat barnet. Samtidigt försöker både Brady och Deimos få tag i Nicole och övertala henne att återvända frivilligt. Konsekvenserna skulle bli mycket mildare då. Men Nicole vägrar, och står fast vid sin plan att skaffa en ny identitet och gå under jorden med sin dotter för gott!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.