FREDAG 12 MAJ 2017 · Tre nya familjeband uppdagas – Brady blir presenterad för familjens svarta får, Paul har en pappa han inte känner till, och Theresa kan vara mamma utan att veta om det!

Trogna tittare har sett det förut – släktingar som dyker upp från ingenstans, barn som ingen visste att de hade och identiteter som har bytt plats med varandra. Nu är det dags att plantera om släktträden igen, när tre helt olika situationer är på väg att avslöjas!

Vi börjar med Paul Narita, som har vuxit upp i tron att hans pappa dog redan innan han föddes. Det har hans mamma och morfar alltid hävdat, men nu visar sig sanningen vara en annan. Wills utredning av ett 20 år gammalt foto på Tori Narita avslöjar att hon har varit i Salem förut och att hon jobbade åt superskurken Stefano DiMera, något som hon ångrar djupt i dag. Will drog först slutsatsen att Paul är en DiMera och började skriva en avslöjande artikel om skandalen, men nu lutar det mot att John Black är hans pappa egentligen. Sonny har ingen aning om det här när han letar upp artikeln på Wills surfplatta och läser att hans gamla älskare är en DiMera. När Will kommer hem bestämmer sig Sonny för att testa sin mans ärlighet och frågar vad hans nya artikel handlar om – ett test som Will kuggar rejält, när han väljer att ljuga om artikelns ämne. Sonny blir irriterad inombords, men avslöjar inte att han vet sanningen, utan går för att leta rätt på Paul och säger att han har något viktigt att berätta om hans mamma.

John har tidigare beundrat Paul som den framgångsrika idrottsman han är och för att han så generöst hjälpte till med hans välgörenhetsprojekt. Men när sanningen om Will och Pauls otrohet kom upp till ytan, förlorade John all respekt för basebollspelaren. I dag träffas de när Paul ska lämna sin donation till barnen, men John muttrar till Marlena att det är lika bra att den idioten lämnar stan i kväll. Marlena får en klump i magen, eftersom hon vet att Paul förmodligen är hans son. Marlena klarar inte av att ljuga mer, så hon besöker Tori på hotellrummet och konfronterar henne med vad hon vet.

Brady blir förvånad när Victor presenterar honom för sin brorson Alexandros Kiriakis, som numera går under namnet ”Xander Cook.” Brady har inte träffat sin kusin på många år, men minns en sommar i Grekland då han, Xander och Daniel levde loppan. Det visar sig att Xander blev åtalad för mord för många år sedan och att Victor hjälpte honom att få ett kortare fängelsestraff, något som mr. X fortfarande är tacksam för. Det är också tydligt att Xander är familjens svarta får. Han har inte fått samma uppmärksamhet och förutsättningar som exempelvis Brady har fått, och det stör honom. Mycket.

Melanie fortsätter sin envisa kamp för att avslöja om Theresa verkligen var gravid med Bradys barn för några månader sen eller inte. Melanie får tag i ett provrör med Theresas blod från sjukhusets blodbank, men lyckas sedan försnilla det. Nu upptäcker Jorge, som har ansvar för blodförvaringen, vad Melanie har gjort och hotar att anmäla henne till chefen. Men med lite kvinnlig list och charm, lyckas Melanie istället övertala honom att ge henne ett nytt provrör med Theresas blod och hålla det hemligt! Melanie ser till att blodet skickas på analys och i morgon beräknas hon få svar på sin fråga – var Theresa gravid eller inte?

Sist men inte minst har vi en liten identitetsförvirring att reda upp. Stefano har rotat i Ben Rogers förflutna och upptäckt att han tidigare levde under aliaset ”Kevin Reynolds” och var efterlyst av polisen i Florida. I dag lämnar han den här informationen till sin son Chad, som förstås planerar att använda det för att splittra Abigails förhållande och avslöja Ben som den falska skurk han egentligen är!


Kommentera