MÅNDAG 21 AUGUSTI 2017 · Salem samlas för att fira stans 200-års jubileum, men två invånare är inte välkomna. Bens vansinnesutbrott skrämmer Abby. Steve och Bo nödlandar på landsbygden och försöker ringa hem.

Död man ringer

Efter all död och bedrövelse den senaste tiden, har det blivit dags att slå klackarna i taket och fira Salems 200-års jubileum med en pampig stadsfest! Eftersom Alice Horton var stans mest älskade matriark, ska hennes barnbarn Hope gifta sig med Aiden i samband med festligheterna, omedveten om att hennes make planerar att döda henne på bröllopsnatten förstås. Caroline har däremot något helt annat i tankarna. Hennes senaste vision av Bo är den mest skrämmande hittills, eftersom hon ser honom befinna sig på ett flygplan som störtar och han verkar vara död. Riktigt så illa är det inte i verkligheten, men nästan. Steve och Bo nödlandar på landsorten i Kansas, omtumlade men vid liv, och beger sig iväg för att hitta hjälp. Till slut får de tag i en telefon och Bo ringer till Hopes mobil, men samtalet bryts innan han hinner lämna nåt meddelande. Andra gången försöker han ringa sin mamma och det går bättre. Caroline blir chockad när hon hör sin sons röst!

Alla är inte välkomna

Festligheterna i den gamla herrgården stannar upp när två oinbjudna gäster dyker upp. Eller rullar in, i Stefanos fall. DiMera-skurkarna får snabbt klart för sig att de inte är välkomna, vilket de inte hade räknat med heller. Aiden förstår att de bara kom för att ge honom en subtil påminnelse om vad han måste göra i kväll. Hope märker att hennes blivande make är nervös, men tar för givet att det bara är ”bröllopsnervositet” som hon kan bota med några pussar. Samtidigt stålsätter sig Aiden, medveten om vad han måste göra.

Festmingel

Marlena blir överraskad när John dyker upp på festen och förklarar att han tackade nej till spionuppdraget, för att vara på festen med henne istället. Adrienne och Lucas märker att Justin är där i sällskap med Eve, vilket känns lite olustigt. Jennifer blir upprörd när JJ avslöjar att han har sökt in till polisskolan ändå, trots hennes stränga förbud. Eric irrar runt med en kamera och fotograferar till lokaltidningen, och senare märker Daniel att han dricker igen.

Bens sammanbrott

Abby blir förfärad när hon upptäcker att Ben har en massa foton av Chad i sin mobil, vilket tyder på att han har spionerat på sin rival och är besatt av honom. Sen kommer chock nummer två när hon upptäcker att bilderna är fotograferade samma datum som Slipsmördaren begick de tre morden – vilket innebär att Ben ruvar på bevis som skulle kunna frikänna Chad. Tyvärr är inte Ben alls intresserad av att hjälpa till och kräver att hans flickvän slutar rota i hans mobil. Senare tjuvlyssnar Ben när Abby pratar med sin mamma i telefon och uttrycker oro för att han beter sig konstigt. Ben exploderar av ilska, eftersom han inser att Abby är sanningen på spåren. När hon försöker lämna lägenheten för att åka till festen, greppar han tag i henne och ryter att han inte kan låta henne gå… någonsin!


Kommentera