TISDAG 5 MARS 2019・Haleys livssituation hamnar i fokus under den politiska debatten och det leder till mycket bråk och tårar! Gabi och Brady inser att de har en gemensam fiende.

Jack tar debatten

Vår favoritsåpa har aldrig fegat för att belysa de riktigt stora samhällsfrågorna – som ”Vem ligger med vem?” och ”Har seriemördare också känslor?” men nu kastar vi oss in i en politiskt laddad fråga som är lika aktuell i verkligheten som i Salem. Jack och Eve bestämmer sig för att infiltrera den direktsända debatten mellan borgmästarkandidaterna Abe Carver och Melinda Trask för att ställa en fråga som garanterat kommer att väcka upprörda känslor. Jack begär ordet och kräver att Ms. Trask talar om sin ståndpunkt i frågan om illegal invandring – anser hon att det är ett problem i Salem? Det gör hon och lovar att ta hårda tag mot problemet om hon vinner valet. ”Intressant” tycker Jack ”eftersom din egna syster är en illegal invandrare och bor här i Salem.” Publiken tappar andan av chock när avslöjandet basuneras ut och hemma i TV-soffan hos JJ får Haley en tår i ögat när hon förstår vad som håller på att hända. För att göra saken ännu värre, avslöjar Jack att hans son har ”berättat allt om Haley Chen” för honom. ”Har du berättat för din pappa om mig?” utbrister Haley uppgivet, medan JJ får tunghäfta och önskar att han kunde trolla bort sig själv ur den här situationen.

Haleys bedrövelse

JJ tvingas erkänna att han anförtrodde sig åt sin pappa om Haleys problem – men bad honom gång på gång att inte säga något. Han förstår inte hur Jack kunde svika hans förtroende på det här sättet. Haley vet vad den här skandalen innebär. Inte nog med att hennes systers politiska karriär kan vara över – själv riskerar hon att bli utvisad till ett land där hon inte känner någon, inte talar språket och inte har någonstans att ta vägen. Och alltihop är JJ:s fel. Han ville förmodligen bara få henne i säng! Diskussionen blir avbruten när Melinda bankar på dörren och kräver att få prata med sin syster enskilt, så JJ ursäktar sig och springer ut på stan för att konfrontera sin pappa.

En svikare till pappa

Jack hävdar att han gjorde det här för att skydda sin son, som riskerade att bli manipulerad och utnyttjad av en invandrare som bara är ute efter uppehållstillstånd. JJ baxnar när han hör det här och klargör att den enda som blir manipulerad är hans pappa – av Eve Donovan. Grälet slutar med att far och son bestämmer sig för att inte ha någon kontakt mer, vilket förstås är en besvikelse för dem båda, eftersom de nyligen har återförenats och var på väg att få en god relation. JJ konstaterar att Jack inte alls är pappan som han älskade och den här skitstöveln vill han inte ha något med att göra. Samtidigt väljer Melinda att vända Haley ryggen och säger att hon får klara sig själv nu. JJ blir orolig när han kommer hem och ser att Haley har packat en väska. Hon vet inte var hon ska ta vägen, men lämnar hans lägenhet med upprörda steg och försvinner ut i nattens mörker.

Nya allianser

På andra håll i Salem börjar nya relationer ta form. Stefan har en mysig hemmakväll med Chloe och lär henne att spela schack. Och i Kiriakis herrgård inser Gabi och Brady att Stefan DiMera är deras gemensamma fiende och inleder ett samarbete för att krossa honom! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.