TISDAG 5 FEBRUARI 2019・Leo får en oönskad överraskning när hans ”mamma från helvetet” dyker upp i Salem och riskerar att slå hans lyxiga tillvaro i spillror! Rex ber Eric att försonas med Sarah och Haley förklarar sin svåra livssituation för JJ.

Modern från helvetet

För några veckor sen när Leo Starke råkade avslöja att han har en dålig relation till sin mamma och kallade henne för ”modern från helvetet” förstod Sonny och Will direkt att de måste hitta den här kvinnan. De övertygade om att hon kan hjälpa dem av bli av med sin plågoande, även om de inte har konkretiserat hur det ska gå till. Will bad sin mormors detektivmake John Black om hjälp att spåra den mystiska kvinnan och i dag har vi ett resultat. Johns kollega hittade kvinnan, som heter Diana Cooper, men när hon fick veta att de var ute efter information om hennes son Matthew, som nu bor i Salem och kallar sig ”Leo Starke” smet hon iväg och försvann. I dag visar det sig att hon åkte raka vägen till Salem för att kolla upp vad hennes son håller på med. Leo får en chock när han öppnar ytterdörren till Kiriakis herrgård och hamnar öga mot öga med mamman som han har vänt ryggen till för länge sen.

Sonnys triumf

Vi märker direkt att Diana är en tuff dam som inte låter sig hunsas av sin son. När han vägrar släppa in henne i huset, knuffar hon undan honom och går raka fram till bardisken och serverar sig själv en drink. Leo försöker förgäves bli av med sin mamma innan någon upptäcker henne, men Sonny gör entré och sprudlar av skadeglädje när Diana presenterar sig som hans nya svärmor. Han är säker på att hon kan berätta detaljer om hans make som ingen annan vet. ”Stämmer det att Leo hade lite trubbel med rättvisan förr?” undrar Sonny nyfiket. Leo avbryter sin mamma innan hon hinner försäga sig och försöker återigen tvinga henne att lämna huset. Diana svarar med att ge sin son en rungande örfil och klargör att hon är föräldern och han är barnet, ”eller en parasitisk blodigel.” Hon vägrar låta sin egna son ge henne order eller tilltala henne med ett nedlåtande tonfall. Hon kräver en ursäkt om han inte vill förlora den lyxiga tillvaro som han har ordnat för sig. Sonny erbjuder sig att betala för Dianas hotellrum och ser fram emot att träffa henne i morgon igen, för att få reda på allt om sin nya make – förhoppningsvis något som gör att han slipper honom för gott!

Mot alla odds

Eric har svårt att dölja sin besvikelse när han ser att Rex och Sarah har återförenats. Hon har valt att ge sin ex-fästman en till chans eftersom de båda har gjort misstag som de ångrar. När Sarah har gått, försöker Eric smälta sorgen över att ha förlorat henne. Rex strör omedvetet salt i såren när han ber sin bror att förlåta Sarah för snedsteget med Xander, precis som han själv har gjort. Hon och Eric var goda vänner och Rex vill att de blir det igen. Samtidigt blir Maggie förskräckt när hennes dotter berättar allt som har hänt – att hon har förlåtit Rex för otroheten, att hon själv ville gå till sängs med hans bror och fick nobben, och hamnade i Xanders famn istället. Maggie blir bedrövad av det hon hör och önskar att Sarah kunde hitta en man som respekterar henne istället.

Haleys historia

Haley avslöjar mer om sig själv för JJ och hur det kommer sig att hon lever i Salem som papperslös immigrant. Hon föddes i Peking och båda hennes föräldrar är döda. Innan hennes mamma dog i cancer, ordnade hon så att Haley kunde resa till USA och bo hos sin syster Melinda, som redan hade rotat sig där. Melinda tog motvilligt emot sin syster, men nu när hon ska kandidera till borgmästare kan hon förstås inte ha en illegal invandrare boende hos sig. Haley har ingenting kvar i Kina att återvända till och livet kändes hopplöst – därför försökte hon avsluta det. Nu är det stora frågan om JJ, en före detta polis, är beredd att skydda henne från utvisning? Så klart han är. ”Din hemlighet stannar hos mig,” lovar han. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.