TACK OCH HEJ · Paul bestämmer sig för att lämna stan efter Wills kärlekssvek – för att låta honom återförenas med Sonny.

Om sanningen ska fram

När Will Horton kom tillbaka till Salem tidigare i år hade han inga minnen av sitt äktenskap med Sonny och var mer attraherad av sin makes gamle älskare Paul Black. Men i somras på John och Marlenas bröllop kom plötsligt alla minnen forsandes tillbaka – precis som känslorna för sin exmake. Will och Sonny återförenades i hemlighet och hade för avsikt att berätta det för Paul, men då inträffade något som gjorde det omöjligt. Paul offrade sitt egna liv för att rädda Wills mamma, vilket ledde till att han ramlade från ett fönster och skadade sig så allvarligt att han blev förlamad i benen och rullstolsbunden. Will och Sonny insåg att deras vän skulle bryta ihop fullständigt om han fick ännu en dålig nyhet och att Wills kärlek var det enda som kunde få honom på benen igen – bokstavligen. Brady fick nys om vad som pågick och övertalade Will att stanna i förhållandet med hans bror. Den här veckan var Will och Paul på väg att flytta ihop i en ny lägenhet, anpassad för Pauls särskilda behov, när Brady bestämde sig för att avslöja den bitterljuva sanningen – att Will och Paul fortfarande älskar varandra i smyg. Det ledde till en konfrontation där Paul insåg att Will bara stannade med honom på grund av självömkan. Deras planer på att bli sambos skrotades direkt och i den kommande veckans avsnitt fattar Paul ett ännu mer drastiskt beslut – att lämna Salem för gott och inte längre stå i vägen för en återförening mellan Will och Sonny.

Därför flyttar Paul

Det innebär att vi ser skådisen Christopher Sean för sista gången i rollen som Paul den här veckan. För tidningen Soap Opera Digest förklarar Sean omständigheterna kring sitt utträde från serien. ”Det sista Paul ville var att Will skulle stanna hos honom på grund av pliktkänsla. Paul fortsatte att be om ärlighet, medveten om sanningen, även om han inte ville tro det. Så Paul hittar en klinik som kan hjälpa honom att gå igen. Den ligger i San Fransisco där hans mamma bor. För honom är det här en perfekt möjlighet att börja om och ge Sonny och Will den respekt de behöver för att få igång sitt förhållande igen. Så han tänker bara kliva åt sidan och vara med sin mamma.”

Känslosamt avsked

John kommer på besök efter att ha hört nyheten att förhållandet mellan hans son och Will är över. ”För mig var det den mest hjärtskärande scenen – när Paul tar farväl av sin pappa,” erkänner Sean. ”Det var lite realistiskt, som att dikten mötte verkligheten, eftersom jag tog farväl av John som Paul, men ärligt talat så tog jag farväl av Drake (Hogestyn, John). Hela dialogen beskrev uppriktigt vad jag känner för honom. Han var som en pappa för mig. Han tog hand om mig och ställde alltid upp för mig. Det var toppen att jag fick säga hur mycket jag lärde mig av honom. Det var riktigt trevligt. Drake är en sån där person som man aldrig vill släppa taget om.” Det sorgsna avskedet kantas av en eventuell ljusglimt. Paul berättar för sin pappa att han har en ny sjukgymnast som är både snygg och gay. ”Kanske eller kanske inte det hjälper Paul med hans hjärtesorg,” konstaterar Sean. ”Men jag tror inte att det blir nåt livslångt åtagande, eftersom han precis har kommit ur två djupa relationer med Sonny och Will.”

”Stackars Paul?”

Paul har varit det ständiga tredje hjulet i kärleksdramat mellan Will och Sonny. Sean erkänner att han ofta får sympatiska #poorpaul-kommentarer på Twitter från fans. ”Faktum är att jag blev indragen i en legendarisk historia,” säger han reflekterande. ”Men fansen accepterade rollfiguren, vilket är stort. Och i slutändan brydde sig alla om varandra. Paul älskade Sonny och han älskade Will. Det fanns ingen illvilja eller fientlighet. Det var bara synd att det blev så här, eftersom vi alla verkligen tyckte om varandra.” Sean anser att historien fick det slut som den borde ha – att Will har möjligheten att hitta tillbaka till Sonny. ”Det slutade som det började, utan ringar på vattnet för närvarande. Det är ett perfekt läge för fler konflikter och katastrofer och det är väldigt snällt av dem att låta Paul lämna stan i en så positiv anda. Och Paul kan komma tillbaka när som helst som skjuten ur en kanon och bara sabba allt,” säger Sean och skrattar.

Days chefsförfattare Ron Carlivati blev förvånad av Seans beslut att lämna serien och tvingades göra en del ändringar i manuset. ”Vi hade skrivit olyckan och byggde upp dynamiken för att Will skulle stanna med Paul. När vi fick veta att Christopher Sean skulle sluta, var vi tvungna att avslöja sanningen mycket snabbare än vi hade tänkt från början – och att Will erkände för Paul att han älskar Sonny. Det svåra var att inte göra det deprimerande, för hade jag vetat att han skulle sluta så kanske jag inte hade gjort honom handikappad först! Jag ville inte att Paul skulle få ett olyckligt slut. Hans mamma ber honom att komma till San Fransisco för att få behandling och sen ser vi att det finns ett litet hopp för Pauls framtida kärleksliv precis innan han lämnar stan, vilket jag också tyckte var trevligt,” förklarar Carlivati.

Siktar mot stjärnorna

Beslutet att lämna serien var ”väldigt svårt eftersom Days är mitt hem. Days är min början. Days har varit min familj i fyra år.” Så när hans fyra års-kontrakt med såpan var på väg att gå ut, hade han mycket att överväga. ”Min manager och agent hade ett möte med mig och sa ’Det är dags nu. Vad tycker du?’ Vi var alla överens om att jag borde prova nåt nytt och försöka ta en större tugga av äpplet.” Än så länge inkluderar den tuggan en roll i Disney Channels serie Star Wars Resistance. ”Jag är den första japansk-amerikanska skådisen som har en huvudroll i Star Wars-industrin,” säger han stolt. ”Det är verkligen fantastiskt. Jag kommer att få en actionfigur, läsa böcker för barn, ett Star Wars-land på Disneyland dit jag kan gå med mina barn… Det är ganska spännande att Star Wars föranleder min sorti från Days och även låter mig hoppa in i ett annat projekt, en ny satsning, som är lika utmanande som Days, men inom ett annat område.”

Välkommen åter

Sean kommer sent att glömma sin sista arbetsdag i såpan. ”Min sista inspelningsdag kom hela ensemblen och arbetslaget fram och gav en stående ovation åt förlamade Paul,” berättar han. ”Sen som Christopher fick jag resa mig upp och omfamna det ögonblicket, se alla jag hade jobbat med under de senaste fyra åren heja på mig istället för att gråta. Det var ett underbart ögonblick och en hyllning till allt vi hade åstadkommit.” Det som Sean kommer att sakna mest från Days är rollfiguren Paul. ”Han var en så bra människa, så hedersvärd och fattade alltid rätt beslut. Även om han gjorde misstag så var det inget katastrofalt.” Sean säger att en återkomst till Days någon gång fortfarande är en möjlighet. ”Ken Corday (seriens chefsproducent) var verkligen vänlig,” säger skådisen. ”Han sa ’Christopher, dörren är alltid öppen för dig.’ Bruce Evans (chef på tv-bolaget NBC) tog mig åt sidan och sa samma sak. Alla är så schysta och vänliga. Det känns som att jag har en familj där – att jag kan gå ut och prova på nya saker, men alltid komma hem igen.” □

Avsnittet då Paul tar farväl av sin familj och Salem är daterat tisdag 20 november, 2018.

En kommentar

  1. Pingback: Livsavgörande beslut – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.