SÖNDAG 16 APRIL 2017 🐣 En helt vanlig kväll i Salem tar en tragisk vändning när alla nås av en oroväckande nyhet. Sonny är älskad av två män – men bara en av dem kan rädda hans liv!

En tragisk nyhet är på väg att orsaka tårar, ångest och panik om en stund, men till en början är det en helt vanlig kväll i Salem. Daniel och Melanie har planerat en mysig filmkväll med Jason Bourne och popcorn, när Brady dyker upp och stör. Han vill bjuda ut Melanie på en dejt, men hon tackar nej med risk för att göra sin pappa besviken. Det vill inte Daniel gå med på. Han klargör för dem båda att han accepterar deras nya förhållande och vill inte missunna dem en trevlig kväll tillsammans. Men någon trevlig kväll visar det sig inte bli… när ett telefonsamtal förändrar allt.

Svärföräldrarna Lucas och Adrienne är barnvakt åt lilla Arianna som vanligt, och upptäcker att de trivs väldigt bra i varandras sällskap. Kanske lite för bra till och med. Stämningen blir pinsam när Lucas kläcker ur sig att han är attraherad av sin sons svärmor. Han tycker att Adrienne är en sexig kvinna och förstår inte hur Justin klarar sig utan henne i Dubai. Komplimangen väcker oväntade känslor inom Adrienne, som är nära att låta Lucas kyssa henne. Men romantiken får ett abrupt slut… när ett telefonsamtal förändrar allt.

Victor promenerar med sin fru i parken och berättar att han grälade med Sonny tidigare om deras konkurrerande nattklubbar. Victor har aldrig sett sin brorson så upprörd innan och tydligen hade han ett privat problem som han vägrade förklara. Maggie vet att hennes man inte kommer få någon ro förrän det här är löst, så hon övertalar honom att ringa till Sonny, och det blir… ett telefonsamtal som förändrar allt.

När Victor ringer Sonnys nummer, hör de nämligen hans telefon ringa precis bredvid dem. Efter lite famlande i mörkret, upptäcker de att Sonny ligger medvetslös på marken precis vid deras fötter och håller på att förblöda till döds! Sonny har blivit rånad och knivhuggen. Maggie lyckas samla sig tillräckligt för att försöka stoppa blödningen, medan Victor ringer efter ambulans. Den inledande polisutredningen tyder på att Sonny blev utsatt för ett knivrån. Hans klocka, telefon och vigselring är borta och det påträffas spår av kokain på hans jacka. ”Jag skulle kunna döda Clyde Weston om jag inte redan hade gjort det” morrar Victor!

Sonny förs med ambulans till sjukhuset och måste opereras. Han har förlorat mycket blod och det största problemet är att sjukhuset har brist på just hans speciella blodgrupp, på grund av en bussolycka som inträffade tidigare under dagen. Doktor Daniel blir inringd för att utföra operationen, men bävar för att inte kunna rädda Sonnys liv om sjukhuset inte kan fixa fram mer blod. Sonnys oroliga anhöriga samlas i väntrummet och hoppas på det bästa. Adrienne försöker få tag i Justin, men blir tvungen att ge honom den tragiska nyheten på telefonsvararen. Samtidigt är Will på hotellrummet med Paul och dricker vin för att fira den färdiga artikeln, när han till slut ser sin pappas sms som ber honom att komma till sjukhuset omedelbart.

Will blir orolig när han får veta vad som har hänt. Han drabbas även av enorm ångest på grund av sitt snedsteg med Paul, och går till sjukhuskapellet för att lätta på sitt hjärta. Han ber till Gud att Sonny ska överleva operationen, för han klarar sig inte utan honom. Maxine får order att efterlysa mer av Sonnys blodgrupp och hittar bara en lösning på problemet – enligt sjukhusets arkiv har Paul Narita samma blodgrupp, så hon ringer och ber honom att komma förbi och lämna så mycket blod han kan. Men det är en kamp mot klockan, för inne i operationssalen börjar Daniel få panik när han inte lyckas stoppa Sonnys blödning, samtidigt som den sista påsen med tillförande blod ekar väldigt tom!


Kommentera