TORSDAG 7 FEBRUARI 2019・Ben söker akut psykhjälp hos Marlena och är orolig för att mördaren inom honom håller på att återvända. Will förklarar situationen för Diana och ber om hjälp att bli av med hennes son. Eli bjuder Lani på en romantisk överraskning.

Ondskan vill komma ut

Vår reformerade seriemördare Ben Weston börjar bli rädd för sig själv och de destruktiva tankar som återigen spökar i hans huvud. ”Det känns som att jag håller på att spåra ur,” flaggar han för i dag, när han klampar in på Marlenas psykmottagning utan att ha bokat en tid. Men Marlena har förstås alltid tid, så Ben är välkommen att slå sig ner och lätta på sitt hjärta. För några månader sedan kändes livet toppen. Han hade ett bra jobb och en snäll flickvän – den enda personen i stan som gav honom sitt förtroende. Men när Ciara fick veta att kidnappning ingick i hans arbetsuppgifter åt Stefan DiMera, valde hon att avsluta förhållandet och boka första bästa flyg till sin ex-pojkvän Theo, som nu bor i Sydafrika. Ben vet att det var Ciaras kärlek som fick honom att vilja bli en bättre människa och nu när han har förlorat henne är hans mentala hälsa hotad. ”Utan Ciara i mitt liv är jag rädd för att bli monstret som jag var förut.” Den kommentaren väcker varningssignaler och Marlena hoppas inte att han tänker döda någon. ”Jag menar inte så,” förtydligar Ben, trots att han gjorde det. Kloka Marlena förklarar att han inte kan låta någon annan bestämma hans egenvärde – det måste komma inifrån honom själv. Trots den osäkra situationen, väljer Marlena att låta Ben gå därifrån med endast ett recept på lyckopiller och några goda råd. Vi får en känsla av att det var ett misstag.

Ciara på villovägar

På tal om Ciara, får Hope veta att hennes dotter tog ett tidigare flyg hem från Sydafrika än vad som var planerat, så hon borde egentligen ha kommit hem för flera timmar sedan. Det har hon inte. Vi får veta att något har gått fruktansvärt fel på hemresan och Ciara ligger fastbunden och munkavlad i en säng! Vem har kidnappat Ciara? 😮

Din son är en odåga

Will knackar på dörren till nykomlingen Diana Coopers hotellrum och presenterar sig som hennes svärsons ex-make. Han hoppas att de kan prata lite. Will får möjlighet att redogöra för hela den mardröm som Dianas son Leo/Matthew har orsakat i Will och Sonnys liv. Han berättar om det falska åtalet för sexuella trakasserier och att han utpressade Sonny till giftermål. Han tvingas förstås även erkänna att han och Sonny trodde sig ha dödat Leo, men lovar att det var en olyckshändelse och självförsvar. Trots alla makabra händelser som Will räknar upp, är Diana ”inte särskilt förvånad” över nånting. Hon vet vilken odåga hennes son är och att han är besatt av pengar, lyx och makt. Will hoppas att mamma Diana kan bistå med någon hemlig information om Leo, som de kan använda för att bli kvitt hans utpressning. Det får han inte. Diana antyder visserligen att hon bär på information som skulle kunna hjälpa Will och Sonny, men hon tänker inte ge dem någon ammunition förrän hon har pratat med sin son och fått höra hans version. ”Han är faktiskt min son och jag älskar honom,” konstaterar Diana till en oförstående Will, som får gå tomhänt från det laddade mötet.

Miami kommer till Salem

Eli ifrågasätter varför Hope låter sig uppvaktas av den sliskige advokaten Ted Laurent när hennes make är bortrest. Hope förnekar att hon och Ted skulle vara något annat än vänner. Ted dyker upp och förklarar att han vill bli något mer med Hope – samarbetspartners. Ted har bestämt sig för att söka den lediga tjänsten som åklagare i stan, så att han och Hope kan hjälpas åt med att få skurkar bakom lås och bom. Hope ställer sig lite frågande till idén, men samtidigt är den frestande. Eli tar en paus från jobbet och bjuder Lani på en romantisk överraskning. Han har hyrt Doug’s Place för dagen och förvandlat restaurangen till en plastig sandstrand, eftersom Lani tidigare har nämnt att hon saknade Miami. Den gulliga gesten uppskattas och Lani erkänner att hon älskar Eli. □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.