WILLS DÖD · Sami kommer hem till Salem efter Wills död och gör något desperat! Dessutom – ett mystiskt brev antyder att EJ lever!

Sami får ett meddelande från andra sidan graven – från EJ!

Sami lämnade Salem för ett år sen för att påbörja ett nytt liv i Kalifornien med sina yngsta barn efter EJ:s död. Men nu är det hennes äldsta sons död som får henne att återvända. När de här avsnitten visades i USA berättade Alison Sweeney för tidningen Soap Opera Digest vad hennes återkomst innebär. ”Hon fick veta nyheten när hon mellanlandade i Chicago med ett flyg, och det är därför hon kommer till Salem så snabbt den kvällen. När hon kommer in på polisstationen vet hon redan att Will är död.”

Sorg utan tårar

Sami förlorade sin dotter Grace för sex år sedan och nu måste hon alltså begrava ännu ett barn. ”Det är inte skrivet som att hon är chockad, men känslorna är så starka att hon blir avtrubbad” förklarar skådisen. ”Några av de andra karaktärerna i stan påpekar ganska tidigt att de inte ser några tårar från Sami och att hon verkar så sammanbiten. Det bådar inte gott för någon. Alla lägger märke till hur samlad Sami är i sorgen över att ha förlorat sin son. Under de första avsnitten är hon så fokuserad och förtvivlad att det inte finns något utrymme för tårar. Hennes sorg är mycket större än så.”

Samis hämnd

Sami tar sig så småningom till Wills lägenhet, där hon har en känslomässig reaktion till att vara bland hans saker. ”Det är verkligen fint och tragiskt. Hon börjar plocka upp hans skor, lägga undan saker och tittar på ett foto. Det är då hon ser markeringen där hans kropp låg och hon bryter ihop där för sig själv. Efter sitt sammanbrott ser hon nåt på en surfplatta om att Chad är misstänkt och ligger på sjukhuset. Så självklart marscherar Sami dit för att döda honom.” När hon befinner sig i Chads rum på sjukhuset, tar Sami en kudde för att kväva mannen som hon tror dödade hennes son. Som tur är lyckas hon inte. ”Marlena hinner dit för att stoppa henne,” berättar Sweeney.

Lever EJ?

Och som om Sami inte hade nog med att bearbeta Wills död, får hon ett oväntat meddelande från andra sidan graven – från EJ! ”Prästen i kyrkan ber att få träffa Sami och ger henne en Bibel där ett visst citat är markerat” berättar Sweeney. ”Det finns ett brev från EJ som Marlena inte har vidarebefordrat till henne i Kalifornien som han tydligen skrev innan sin död, men det är saker med brevet som Sami tycker är skumt. Alla säger åt henne att inte tro på vad som står i brevet, men Sami tolkar det direkt som ett tecken på att det finns mer att utreda om EJ:s död. Efter att precis ha förlorat Will har hon nu ett uppdrag. Om det finns en chans att EJ lever så vill hon göra nåt åt saken.”


En kommentar

  1. Pingback: Fight Club! – Våra bästa år | Days.nu

Kommentera