STEFANOS SISTA KUPP · Våra vänner gillrar en fälla åt Stefano på en maskeradbal, men gissa vem som får det sista skrattet?

Svårt uppdrag

När våra vänner reste till Prag var förhoppningarna höga att de skulle haffa sin ärkefiende nummer ett – Stefano DiMera. Enligt trovärdiga uppgifter från spionorganisationen ISA skulle den gamle räven fortfarande vara vid liv och befinna sig i Tjeckiens huvudstad för att bygga upp sitt imperium på nytt genom illegal vapenhandel. Hopes frihet står på spel, eftersom hon är dömd till 25 års fängelse för att ha mördat Stefano, men domen skulle upphävas och Hope skulle gå fri om det visar sig att han fortfarande lever. Nu har det gått ett par veckor sedan Rafe, Steve, Marlena och Paul kom till Prag för att leta efter honom och resultatet är minst sagt nedslående. Alla spår och ledtrådar har visat sig vara återvändsgränder och gänget befinner sig fortfarande på ruta ett.

En fälla åt Stefano

Fiaskot börjar gå Rafe på nerverna och orsakar dålig stämning i gruppen, men förhoppningarna vaknar till liv igen när Shane Donovan visar upp nytagna foton där Stefano figurerar. Gänget vet att foton inte räcker som bevis, utan de behöver få med sig Stefano i egen hög person hem till Salem. Därför bestämmer de sig för att lura honom i en fälla, med Marlena som lockbete. Alla vet att Stefano är besatt av Marlena och hans starka känslor för henne har ofta varit hans akilleshäl.

Sonny har kontakter

Rafe får nys om en stor tillställning i stan som vore den perfekta arenan för deras komplott. Det är en maskeradbal för Prags mest förnäma människor. Dessvärre tillhör våra vänner från Salem inte societeten och det är inte lätt att komma över en inbjudan. Sonny dyker upp som räddaren i nöden, när han lyckas använda sina kontakter för att få dem alla uppskrivna på gästlistan.

Mannen bakom masken

Förväntningarna är höga när den stora kvällen äntligen är här. Gänget svidar om till tjusiga kläder och lämpliga maskeradmasker innan de beger sig till balen. De minglar runt bland gästerna och förbereder sig på gripandet av ärkeskurken. Plötsligt hamnar Marlena öga mot öga med en man som hon tror är Stefano – och i nästa ögonblick är hon spårlöst försvunnen! Lyckligtvis dyker hon upp lite senare, när det visar sig att mannen som hon trodde var Stefano i själva verket var Austin Reed. När klockan närmar sig midnatt kommer ögonblicket som alla har väntat på. En mystisk och maskerad man gör entré som Fantomen på Operan och närmar sig Marlena. Våra vänner är redo att gripa honom så fort de får en bekräftelse på att det verkligen är Stefano. Plötsligt slocknar lyset och panik utbryter i balsalen. Ingen vet om Stefano är där eller om han kom undan. Marlenas hårresande skrik ekar genom rummet. Under kaoset som uppstår, lyckas mannen fly därifrån, men innan dess hinner han avslöja sig för Marlena och hon bekräftar att det verkligen är Stefano.

Schack matt, Stefano

Rafe, Steve och gänget skyndar efter den rymmande mannen och lyckas haffa honom. Stefano blir tagen till polisstationen och satt i häkte, där Rafe, Marlena och Anna får en möjlighet att konfrontera honom för all jäkelskap han har orsakat dem under åren. Men innan de hinner få honom utlämnad till Salem, försvinner Stefano spårlöst från häktet. Vid det här laget spelar inte det så stor roll, eftersom det redan finns bevis för att han lever och det räcker för att rädda Hope. Hela gänget åker hem till Salem, förutom Steve. Han stannar kvar i Prag och har ett möte med Shane, där det framkommer att ingenting är som det verkar vara när det gäller sökandet efter Stefano!

Vila i frid

Skådisen Joseph Mascolo som spelade Stefano i alla år dog i verkligheten den 9:e december 2016. Våra bästa års författare och producenter nåddes av beskedet om hans död vid samma tid som historien om letandet efter Stefano i Prag filmades. Hans sista scener som vi ser i avsnittet torsdag den 15:e mars här på Playdays, hade filmats i förväg och Våra bästa år valde att använda dem för att ge Stefano en värdig sorti från serien.

One Comment

  1. Pingback: Days i veckan – Våra bästa år | Days.nu

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.