ÅTERKOMSTER · Tre skurkar rymmer från fängelset och kommer till Salem – så här gick det till bakom kulisserna!

Den här veckan rymmer tre fångar från fängelset och kommer till Salem för att utkräva hämnd mot sina fiender. George DelHoyo, som inte har spelat rollfiguren Orpheus sen 1987, berättade för tidningen Soap Opera Digest, när de här avsnitten visades i USA, att telefonsamtalet från serien ”var ett av de mest oväntade samtal som jag nånsin kan minnas att jag fått. Min agent ringde och frågade ’Sitter du ner?’ och jag sa ’Nej, men berätta vad du vill.’ Han sa att ’Våra bästa år ringde och de vill att Orpheus ska komma tillbaka. Skulle du vara intresserad?’ Jag minns att jag frågade ’Orpheus från tre decennier sen? Han dog 1987.’ Min agent förklarade att serien kunde bortförklara det. Jag tyckte att det lät som en fantastisk idé, särskilt för mig personligen. Att kunna återvända till VBÅ efter så lång tid och återuppleva rollfiguren tillsammans med samma människor som jag jobbade med första gången var en fantastisk upplevelse.”

Skådisen erkänner att han blev förvånad över att såpan välkomnade honom tillbaka utan att ha träffat honom personligen först. ”Jag sa till min agent att det är fantastiskt att de ringde, men hur vet de hur jag ser ut i dag?” berättar han. ”Jag kunde ha vägt 500 kilo och inte ha nåt hår. Hur visste de? Men jag antar att de kunde ha kollat upp mig på nätet. Det var ändå trevligt att de var så säkra på sitt beslut att ta tillbaka mig.”

DelHoyo beskriver sin återkomst till VBÅ som ”fullständigt tillfredställande.” Han uppskattade särskilt mottagandet han fick under sin första dag tillbaka. ”Folk som var där på den tiden, som fortfarande är där i dag, var så välkomnande, varma och generösa. Det var underbart att träffa alla. Deidre (Marlena), Drake (John), Stephen (Steve) och Mary Beth (Kayla). Efter all tid som gått har så mycket hänt i allas våra liv, familjer och karriärer. Att komma tillbaka efter alla dessa år kändes unikt och speciellt för mig. Jag älskade det.”

När James Read (Clyde) blev utskriven från serien 2015, ringde chefsproducenten personligen och gav honom nyheten. ”Han var väldigt rar” minns skådisen. ”Han sa hur nöjda de hade varit med att ha mig i VBÅ och att det var ett väldigt gott tecken att Clyde skulle hamna i fängelse. Jag frågade ’Vad menar du?’ och han sa ”Tja, du vet, folk kan rymma från fängelset.’ Jag skrattade. Men han sa att de gärna skulle vilja att jag kom tillbaka. Det kändes bra.” När Read faktiskt fick erbjudandet att återvända säger han att ”Det kändes toppen. Jag gillade verkligen min första period i VBÅ och jag lämnade serien under goda omständigheter.”

Fortsättning

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.