SLIPSMÖRDAREN · Nu avslöjas vem mördaren är. ⚠️ Undvik den här artikeln om du inte har sett avsnittet ännu och hellre vill bli överraskad!

En skoningslös seriemördare har gjort Salems gator farliga den senaste tiden, sedan två unga kvinnor har hittats döda och Marlena blev överfallen. Chad DiMera är polisens enda misstänkte gärningsman, men i den här veckans avsnitt avslöjades sanningen för tittarna – att det i själva verket är svartsjuke Ben Weston som är den skyldige och att han skickligt har lagt ut bevismaterial på brottsplatserna för att snärja sin kärleksrival för mord!

Kärlek vid 1:a ögonkastet, lögner vid 2:a

När Ben och Abigail träffade varandra uppstod kärlek vid första ögonkastet, men det dröjde inte länge förrän lögner började komma upp till ytan. Ben hade ljugit om sin identitet, sin familj och anledningen till att han kom till Salem. När Ben berättade för Abby om sin trassliga barndom och att han och systern Jordan var tvungna att rymma från sin elaka pappa, kände hon bara sympati och valde att förlåta honom. Under tiden som följde lyckades Ben lägga det förflutna bakom sig och ta tag i sitt liv. Han jobbade som bartender på Sonnys nattklubb, började studera på college och försonades med sin pappa Clyde, som med alla medel försökte gottgöra sina tidigare misstag.

Dödlig svartsjuka

Så långt låter Bens historia som en omvänd Askungesaga, men när Abbys före detta pojkvän Chad DiMera återvände till Salem började nya problem torna upp i horisonten. Stöddige Chad tog alla tillfällen i akt att håna och förolämpa Ben som hans chef på jobbet och Abigails första älskare. Ben lät sig provoceras och drabbade samman i flera våldsamma slagsmål med Chad, men lugnade ner sig när Abby bedyrade att han var den enda mannen som hon var intresserad av. Tyvärr upptäckte Ben att det inte riktigt stämde. Chad lyckades förföra Abby och fick henne att vara otrogen, vilket Ben av en händelse fick reda på när han tjuvlyssnade vid ett av deras hemliga kärleksmöten. Nu vaknade Bens svartsjuka till liv på allvar och han började spåra vartenda steg hans flickvän tog, genom en GPS-app i mobiltelefonen. För att göra saken ännu värre, upptäckte Abby att hon var gravid och befarade att Chad skulle vara pappan. Då bestämde sig Clyde för att ta ödet i egna händer och förväxlade faderskapsprovernas resultat, så att hans son skulle visa sig vara pappan – oavsett om han egentligen var det eller inte.

Fortsättning och spoiler

Kommentera