TACK OCH HEJ · Hon kom som en vind, härjade som en skogsbrand i Norrland och nu tar hon farväl med en tår i ögat.

Otroligt, men sant

När Sami Brady nåddes av nyheten att hennes son Will Horton kanske inte var död ändå, åkte hon raka vägen hem till Salem för att ta reda på sanningen. Och sanningen visade sig vara mer skruvad än någon hade kunnat ana. De senaste åren har Will levt med minnesförlust i en falsk illusion att han är EJ DiMera – mannen som var gift med hans mamma och dog för några år sedan. Sedan den komplicerade komplotten uppdagades har Will haft svårt för att acceptera sin nya verklighet och sitt gamla liv som han inte minns. Att han är gift med Sonny Kiriakis, är pappa till en liten dotter och att Sami i själva verket är hans mamma – inte hans fru! Nu väljer Sami för att ge sin son lite andrum och smälta chocken i lugn och ro. Därför bestämmer hon sig för att lämna Salem innan julhelgen och åka tillbaka till sina yngre barn i Europa.

Vill inte göra det värre

Den här veckan tar Sami farväl av Salem igen, men först får hon en tidig julklapp av sin son. Will säger att han vill lära känna henne igen och försöka bygga upp en relation. ”Hon blir chockad” förklarade Alison Sweeney (Sami) för tidningen Soap Opera Digest när de här avsnitten visades i USA. ”Hon räknade inte med det. Att han gjorde en så snabb helomvändning känns fantastiskt för henne. Jag vet inte om han går så långt som att förlåta henne, men han erkänner att det kanske finns saker som han inte förstår, vilket betyder enormt mycket.” Sen förklarar Sami att hon tänker lämna stan. ”När Will har föreslagit att de sluter fred, säger hon till honom att ’Det är så skönt att höra det, för jag måste åka tillbaka till mina andra barn. Det är snart jul och jag måste vara med dem, och jag kan inte hjälpa dig här. Jag inser att jag gör det värre för dig, så det är dags för mig att åka.’ Det är ett väldigt fint ögonblick för dem.”

Sagan om ringen

Sen får Will syn på en förlovningsring på golvet och plockar upp den. Sami inser att det är ringen som Hope lämnade tillbaka till Rafe och hon hittar på en snabb lögn. ”Hon säger något absurt att EJ brukade ge henne en massa förlovningsringar och att det här bara är en av dem” berättar skådespelerskan. ”Och hon måste slita loss EJ:s riktiga ring från hennes finger och stoppa den i fickan för att ta på sig den här.” Will och Sami skiljs åt och Sami går raka vägen till Rafe. ”Hon vill ge tillbaka ringen till honom och då uppstår ett komiskt ögonblick – den har fastnat. Hon och Rafe tjafsar lite gulligt innan Hope dyker upp och undrar ’Vad är det som pågår?’ Sen måste Sami får loss den från fingret. Det är roligt.”

Tack och hej

Innan hon lämnar stan går Sami hem till Marlenas lägenhet för att ge Will en julklapp – en dagbok som hon gav honom för flera år sedan. Den väcker inte hans minnen till liv, men Sami säger att han kan skriva ner resten av sin livshistoria i den och hoppas att hon får vara en del av den. ”Oavsett om han minns eller inte, säger hon att han får skapa sin egna framtid” förklarar Sweeney. Sami gör även ett besök hos Lucas, som ligger på sjukhuset för avgiftning. ”Hon lämnar honom med ansvaret att ta hand om Will. Lucas är besluten att göra en förändring, så hon vill uppmuntra och stötta honom genom att ge honom ett ansvar. Han har barn som förlitar sig på honom och hon uppmanar honom att inte ge upp.” Hon besöker även Eric och Roman. ”Det var flera fina avsked där hon får en chans att träffa alla utan allt kaos som fanns i de tidigare scenerna” säger Sweeney. Hennes sista stopp på avskedsturnén blir hos Rafe. ”Sami hör honom prata med Ciara om att hon saknar Bo, så hon ger honom något att tänka på när det gäller Ciara. Hon och Rafe nämner även att Hope aldrig kan få reda på vad som hände mellan dem, vilket Ciara råkar höra…”

Så vad tyckte Alison Sweeney om sitt senaste gästspel i Salem? ”Det var enormt kul för mig. Jag älskade allting med det. Det handlade inte bara om en sörjande mor, en hysterisk exfru eller en våldsam kvinna – det var allt och lite till. Det tycker jag är mest kul. Att få spela ut alla dessa känslor i en story och få jobba med så många olika människor i samma story och att allt utspelas i så högt tempo var spännande.” På frågan om hon kan tänka sig att återvända igen säger Sweeney ”Ja, självklart! Det var en så härlig upplevelse. Jag skulle gärna komma tillbaka. Allt handlar om att det ska vara lägligt. Och nu känner jag en del press. Det var ett härligt gästspel och jag vill gärna spara det till såna stora ögonblick.”

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.