ONSDAG 2 AUGUSTI 2017 · Chad kommer på hur han ska bevisa att han är oskyldig. Hope blir chockad när Aiden avslöjar sin mörka hemlighet. Jakten på Bo trappas upp. JJ och Jennifer upptäcker att deras hus är avlyssnat.

Farväl, Chad

Polisen får ett tips om att Chad har synts till i hamnområdet, så Rafe skyndar dit med en mindre insatsstyrka för att gripa honom. Vid det laget är Chad försvunnen, men Rafe hittar en ledtråd på marken – Abigails berlockhalsband som hon har tappat. Samtidigt smyger Abby in till Chads gömställe och lämnar matvaror åt honom. Han vet att det kommer bli svårt för att bevisa sin oskuld härifrån, men Abby råder honom att inte lämna huset mer än absolut nödvändigt. Chad trånar efter Abigail, medveten om att det här är sista gången de ses, eftersom hon måste lämna stan med Ben i morgon. Han försöker tygla sina känslor när de skiljs åt med en sista kyss och kram.

Abby ljuger för polisen

Samtidigt hemma i lägenheten minns Ben hur han mördade både Serena och Paige. ”Det var inte meningen” mumlar han förvirrat, och försöker intala sig själv att han inte är någon mördare – Chad är det. När Abby kommer hem får hon överraskande nyheter. Ben har ångrat sig och vill inte lämna stan längre. Bara det faktum att hon gick med på det, bevisar att han kan lita på henne. De blir avbrutna när Rafe dyker upp för att förhöra Abby. Ben tjuvlyssnar bakom dörren när Abby ljuger för polisen och påstår att hon inte har träffat Chad. Samtidigt i gömstället, grubblar Chad över hur han ska bevisa sig oskyldig. Han minns att han bråkade med en hemlös man i hamnen vid samma tidpunkt som Serena blev mördad. Chad bestämmer sig för att leta rätt på mannen, för att få ett alibi.

Aiden får jackpot

Hope blir chockad när Aiden erkänner (nåja…) att han håller på att drunkna i skulder. Han gjorde några dåliga investeringar efter Merediths död och blev tvungen att låna pengar av skumma personer. Nu kräver de återbetalning och hotar att kidnappa hans son om han inte betalar. Hope blir förskräckt, men lugnar till slut ner sig och erbjuder sig att betala skulden på 100 000 dollar. Hon kräver total ärlighet hädanefter. Aiden lovar att han inte har några fler hemligheter. Senare träffar han lånehajen för att betala tillbaka, men blir förvånad när han får veta att skulden precis har blivit betald av någon annan! Panik vänder till glädje när Aiden inser att han har en check på 100 000 dollar i fickan som han kan göra vad han vill med! Glädjen blir kortlivad, för snart får han ett sms från Stefano som kräver ett möte.

En fluga på väggen

Jennifer erkänner för Roman att hon är orolig för att hennes son känner sig ansvarig för Paiges död. Hon är nära att berätta sanningen om Clyde, när JJ dyker upp och avbryter henne. JJ klargör för Roman att han vill dra sig ur samarbetet med polisen. Kyle är försvunnen, så det finns inget han kan hjälpa till med längre. När Roman har gått, hittar JJ den gömda mikrofonen i vardagsrummet. Han tar för givet att det är Clyde som avlyssnar dem, men Jennifer tror att det lika gärna kan vara Eve.

Steve är på rätt spår

Steve anländer till den mexikanska ön och fängelsecellen där Bo hölls fången, men nu är han förflyttad. Steve hittar de pillerna som vakterna försökte tvinga Bo att svälja, men som han gömde i väggen. Han skickar dem på analys för att ta reda på om Bo verkligen har befunnit sig här. Samtidigt är Bo fastspänd vid ett bord och har en läskig munkavel över ansiktet, medan hans plågoandar blir alltmer våldsamma för att få honom att avslöja den information de vill ha!


Kommentera