TORSDAG 9 MAJ 2019・Skandalerna avlöser varandra på torgmötet och JJ avslöjar att hans pappa är en våltäktsman. Abe och Valerie fattar ett beslut om sitt förhållande. En besviken Claire tvingas flytta från loftvåningen.

Gamla synder

Debatten mellan de båda borgmästarkandidaterna spårar ur totalt när Jack presenterar bildbevis för att hans motståndare delar en olämplig kyss med sin kvinnliga assistent. När Abe tvingas erkänna att bilden är äkta, lämnar Valerie torget med ilskna steg och tårar i ögonen. Abe smiter undan från reportrarnas påfrestande frågor och springer efter Valerie, medan Jack utnyttjar situationen för att uppvigla sina anhängare ännu mer. Om Abe inte ens kan vara ärlig med kvinnan han påstår sig älska – hur ska folket i Salem kunna lita på honom som borgmästare? Sheila försöker rädda situationen genom att ta på sig ansvaret för kyssen. Till slut får JJ ett utbrott och ryter att den enda mannen som har våldfört sig på en kvinna är hans pappa! Jack blir ställd mot väggen när hans bortglömda förflutna plötsligt kommer upp till ytan – att han våldtog Kayla när de var gifta för 30 år sen.

Abe blir övergiven

Abe följer efter Valerie till parken och förklarar att kyssen med Sheila bara var en engångsföreteelse som inte betydde någonting. Däremot måste han erkänna att distansförhållandet med Valerie inte fungerar. Båda två är så upptagna med sina jobb och liv på varsitt håll. Valerie inser att han har rätt och att det vore bäst om de avslutade förhållandet och gick skilda vägar. När Valerie har lämnat Abe, dyker Sheila upp och meddelar att hon säger upp sig från jobbet som hans assistent. Abe ber henne att stanna, men hon inser att det bara skulle förstöra hans chanser att vinna valet. Samtidigt känner sig Eve mer övertygad än någonsin om att Jack ska bli Salems nästa borgmästare efter dagens skandaler. Men Jack har en klump i magen efter att JJ offentliggjorde hans gamla synder och undrar om det kommer att kosta honom valsegern.

Claire flyttar

En besviken och bitter Claire packar sina saker, efter att ha blivit vräkt från loftvåningen. ”Vi ses om tre år – eller inte”, snäser hon till Tripp, som får ångest över att hans skenäktenskap med Haley har drabbat Claire så hårt. ”Du har rätt – jag ber om ursäkt”, säger Tripp och ger Claire falska förhoppningar om att han har ändrat sig, men han menar bara att det borde vara han och Haley som flyttar – och att Claire bor kvar i lägenheten. Det är hon inte intresserad av, så hon bestämmer sig för att flytta till sin farfar Victors herrgård. Senare hittar Tripp den delen av det rivna bröllopsfotot med sig själv – samtidigt som Claire tänder eld på den andra delen med Haley och verkar smida ondskefulla planer! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.