TORSDAG 20 APRIL 2017 · Flera stora sanningar kommer upp till ytan i dag – Wills artikel publiceras och avslöjar både Pauls sexualitet och deras otrohet. Hope får veta sanningen om Merediths död, som är mycket värre än vad vi trodde!

Vi har väntat länge, men i dag är det äntligen dags för två stora sanningar att komma fram! Wills artikel har kommit ut och därmed även Paul ur garderoben, men vi börjar med en sanning som ska komma ut från väggarna… i Aidens skräckstuga! 😱

Hopes mardrömsvecka i Aidens stuga når sin kulmen i det här avsnittet och ingenting visar sig vara så enkelt som vi trodde. Nu när alla korten ligger på bordet och Aiden vet att Hope har sett videon där hans fru anklagar honom för mord, förvandlas han från den charmiga familjefar vi har lärt känna, till ett ilsket monster som vägrar låta Hope lämna stugan och berätta för någon vad hon vet! Hope fruktar för sitt liv när galne Aiden hotar henne med brevkniven och svamlar osammanhängande om lögner, svek och mord. Men när Hope ser skräcken i hans ögon, inser hon att han faktiskt inte har dödat sin fru. Sanningen är mycket värre – det var Chase som gjorde det, eller hur? Aiden förnekar det först, men bryter till slut ihop och erkänner hela sanningen. Meredith var onykter som vanligt när hon upptäckte att lilla Chase, då fyra år gammal, lekte med en pistol. När hon försökte ta ifrån honom den, avfyrades ett skott och hon dog! Aiden mörkade sanningen för att skydda sin son, som nu har förträngt hela den plågsamma händelsen. Han tog pojkens kläder och gömde dem bakom en vägg i huset. För att bevisa det, tar Aiden fram yxan från garderoben och slår sönder väggen, där det mycket riktigt ligger en plastpåse med blodiga barnkläder. Hope blir helt chockad. Som polis har hon svurit en ed att alltid upprätthålla sanningen, men frågan är om hon måste bryta mot den nu?

Wills artikel om Paul har äntligen publicerats på nätet och nu ser vi förstås fram emot att den ska påminna Sonny om det han fick veta innan han blev överfallen – att Will var otrogen. Men det här blir en karamell vi får suga på ett tag, för ett irriterande pop-up fönster på hemsidan hindrar honom från att se själva artikeln. Och sen blir han avbruten av sin pappa som kommer hem. När Justin fick reda på vad som hänt, packade han en väska snabbt som attan, glömde mobilladdaren, hoppade på första bästa flyg från Dubai och nu är han här – till allas förvåning, eftersom hans mobil laddade ur och han inte kunde ringa och förvarna någon. Sonny är bara tacksam för att ha sin pappa hemma och hoppas att han kan stanna och vara med på den ”Välkommen hem”-fest som hans mamma planerar när han blir utskriven från sjukhuset.

Justin förstår att mycket har hänt sedan han åkte, när en upprörd Lucas konfronterar honom med anklagelsen om att vara en dålig make. Fattar han vad Adrienne har tvingats utstå alldeles själv? Tydligen inte helt själv, konstaterar Justin, som noterar att Lucas verkar ha fått en större roll i hans frus liv.

Paul svävar på moln av lycka sedan artikeln kom ut. Nu vet alla vem han är och han behöver inte dölja sin sexualitet längre. Ett peptalk från hotellkillen Derrick ger honom nya förhoppningar om en försoning med Sonny, så han besöker sin gamla älskare på sjukhuset och gör ett desperat försök att väcka gamla känslor till liv. Men det enda han väcker är ilska, när Sonny äntligen får syn på artikeln och minns vad som hände innan han blev överfallen – att han var på väg till Pauls hotellrum för att konfrontera honom och Will. ”Herregud, du låg med honom!” utbrister Sonny upprört!

Efter attentatet mot Sonny, inser Victor att det kriminella livet är för farligt och det är dags för honom att gå i pension. En positiv nyhet för Clyde Weston, som nu blir ensam herre på skurktäppan. Clyde ringer till Kate och berättar att de har något att fira! Han ringer även till Marlena och ber om ursäkt för att han missade sitt senaste terapimöte, men han vill gärna boka en ny tid, för han har så mycket att berätta!


Kommentera