ONSDAG 23 JANUARI 2019・Eric går till våldsamt angrepp mot Xander – öga för öga, tand för tand! Gabi riskerar att förlora allt och är beroende av Chads nåd.

Walking Deads?

När Nicole omkom i samband med en explosion i Nashville ansåg Eric att två personer bar skulden för hennes död – hans bror Brady, som hindrade honom från att rädda sitt livs kärlek från byggnaden innan den small, och Xander Cook, som var orsaken till att Nicole befann sig i Nashville över huvud taget. Enda trösten var att Xander åtminstone också omkom i explosionen – trodde han. Nu avslöjar Sarah att Xander inte bara har återuppstått från döden, utan lever och frodas i familjen Kiriakis bekväma herrgård. Eric exploderar av ilska och beger sig dit, beväpnad med en kniv, och hotar med grym vedergällning. Sarah inser vad som riskerar att hända och dyker upp i sista stund för att stoppa Eric innan han begår ett mord som skulle straffas med livstid i fängelse – det sista som Nicole hade önskat. Hon ringer även polisen, så Eli kommer dit och arresterar Xander för mordförsöket på John och Marlenas bröllop i somras. Medan Eric försöker smälta att han var nära att begå en dödssynd, får han plötsligt en hissnande tanke – om Xander överlevde explosionen, finns det då en möjlighet att Nicole också gjorde det?

Rex ger inte upp

Rex får besök av Chloe och passar på att tacka henne för att hon avslöjade hela härvan med Baby Bonnie i höstas. ”Mitt liv vändes upp och ner när jag fick veta att jag har en dotter, men hon är det bästa som har hänt mig – förutom Sarah,” säger han. Han ska kämpa för att vinna tillbaka henne – och brorsan Eric ska hjälpa honom, tror han.

Svårt att förlåta

Abigail får oönskat besök av Kate, som förklarar att Gabi utpressade henne till att ställa upp på den elaka komplotten och att hon egentligen aldrig ville henne och Chad något illa. Abby är inte intresserad av några ursäkter och klargör att hon aldrig kommer att förlåta Kate för det här. ”Du är ingen god människa,” konstaterar hon. Kate accepterar det, men ber henne att förlåta Chad i alla fall – för deras barns skull och hennes egen.

På Chads nåder

Samtidigt får Chad besök av Gabi, som ber att få tillbaka sitt företag Gabi Chic, eftersom de självklart inte kan samarbeta mer efter allt som har hänt. ”Du försökte förstöra min familj,” konstaterar Chad bittert och hotar med att avveckla Gabis företag så att hon förlorar sitt levebröd. Gabi vädjar till honom att låta bli, eftersom det skulle drabba hennes dotter Arianna i slutändan. Till slut går Chad med på att bryta kontraktet med Gabi Chic. Eftersom han är återinsatt som VD för DiMera Enterprises kan han fatta det beslutet… Eller inte, för i samma ögonblick dyker Stefan upp, nyligen frikänd från alla anklagelser om landsförräderi och redo att ta tillbaka rollen som familjen DiMeras överhuvud igen! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.