FREDAG 26 APRIL 2019・Ted är i maskopi med en hemlig kumpan. Rafe blir intagen på akuten efter att ha blivit skjuten. Hope och Ben samarbetar för att rädda Ciara. Gabi visar sin sårbara sida för Stefan.

Teds hemliga kumpan

Vår charmerande fransman Ted Laurent har varit tydligt med att han vill bli den nya mannen i Hopes liv. På sistone har hans chanser att faktiskt bli det ökat drastiskt på grund av Hope och Rafes äktenskapsproblem, som nyligen ledde till att de separerade. Men nu verkar det som att Teds intresse för Hope är en del av en större komplott. I dagens avsnitt diskuterar han sina framsteg med någon i telefon. ”Med lite tur kan Rafe Hernandez vara ute ur bilden för gott.” Han ber även sin hemlige kumpan att inte ringa honom på det här numret igen, för… ”Tänk om Hope dyker upp och inser vem jag pratar med.” Det gör hon inte, men däremot råkar Eli höra den delen av samtalet och anar oråd. Vem är Ted i maskopi med och vad är han egentligen ute efter?

Eli förstår att Ted har nåt skumt för sig.

Ben och Hope samarbetar

Ben är djupt orolig efter att skurken Hector från den mexikanska drogkartellen har tagit Ciara som gisslan och försöker rymma från stan. Ben sammanstrålar med Hope på torget och berättar vad som har hänt – att skurkarna har kidnappat hennes dotter och skjutit Rafe. De forna fienderna Hope och Ben gör varandra sällskap i jakten på skurken och hittar ledtrådar i form av Ciaras örhängen, som hon medvetet tappar på marken för att ge dem ett spår. Skurken tar med Ciara till ett motellrum och hotar att skjuta henne för att underlätta sin flykt.

Rafe klarar sig

Gabi blir förtvivlad när hennes bror faller till golvet i DiMeras herrgård, träffad av skottet som egentligen var ämnat åt Stefan. Lyckligtvis träffar skottet bara i axeln och senare på sjukhuset berättar Kayla att han kommer att klara sig. Rafe är mest frustrerad över att skottskadan hindrar honom från att ge sig ut och hjälpa Hope i jakten på Ciara och den förrymda skurken. Senare berättar Eli om Teds mystiska telefonsamtal som han råkade höra, vilket bekräftar Rafes misstankar att fransmannen har nåt skumt för sig. ”Om han rör min fru kanske jag måste döda honom”, konstaterar Rafe.

Efterdyningar

Rädslan för att förlora sin bror gör Gabi sårbar och beroende av Stefans hjälp och stöd. Paret är vana vid att bråka som hund och katt, men i den här situationen kommer de varandra närmare på ett känslomässigt plan. När det står klart att Rafe kommer att klara sig, skjutsar Stefan hem Gabi och verkar väldigt brydd om hur hon mår efter den här jobbiga dagen. Gabi blir påmind om sin komplott med Brady som går ut på att förföra Stefan och få honom att gifta sig med henne, så hon utnyttjar situationen till att överraska honom med ännu en kyss! Samtidigt gör Brady ett misslyckat försök att vinna tillbaka Chloes förtroende efter sin hjälteinsats på restaurangen. Hon vägrar fortfarande att flytta in hos honom och låter istället Stefan ordna ett rum åt henne och barnen på Salem Inn i väntan på att det blir säkert att återvända till DiMeras herrgård igen. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.