FREDAG 9 FEBRUARI, 2018 · Theresa tar farväl av sin son och lämnar Salem under tragiska omständigheter. Lucas och Adriennes bröllop verkar dömt att misslyckas. Jade kräver att Joey tar ansvar för barnet hon bär på.

Ett ledsamt farväl

Theresa har lyckats med sin svåra uppgift och nu är det dags för henne att lämna Salem. Först tar hon farväl av sina oroliga föräldrar och sen går hon hem för att packa sina saker. Hon blir förvånad när Victor säger att han är stolt över henne. Han förstår vilken osjälvisk uppoffring hon gör och säger att hon alltid är välkommen tillbaka till familjen. Theresa tar upp sin son i famnen för sista (?) gången och säger att hon hoppas kunna återvända en vacker dag. Hon ber Tate att försöka förlåta henne då. Precis innan Theresa ska lämna huset, stoppar Brady henne i farstun och gör ett sista desperat försök att få henne på andra tankar. Theresa blir återigen tvungen att såra honom. ”Jag tror aldrig att jag älskade dig egentligen” säger hon och hävdar att hon inte har någon riktig relation till Tate eftersom det inte var hon som födde honom. Theresa lämnar huset gråtandes, medan Brady får ett utbrott och går lös på inredningen i vardagsrummet. Det sista vi ser av Theresa är när hon lämnar Salem tillsammans med Mateo, som lovar att hennes liv med honom kommer bli underbart.

Bröllopsstrul

Det har blivit dags för Lucas och Adrienne att gifta sig. Kate hade förstås önskat att bröllopet ställdes in, men lovar att uppföra sig i kyrkan. Sonny konfronterar sin pappa om hans känslor – älskar han inte mamma fortfarande? Justin tror inte att det spelar nån roll, men Sonny påpekar att hans mamma blev berörd när Justin kom till sjukhuset och var så orolig för henne, så han tror att känslorna finns kvar. Adrienne får hjälp av Kayla och Steve att göra sig i ordning. En rad med missöden uppstår – nästan alla släktingar får förhinder och kan inte komma, en maska går i Adriennes strumbyxor, fotografen får punktering och floristen dyker inte upp. Försöker ödet säga att bröllopet är dömt att misslyckas? Adrienne försöker förtränga alla negativa tankar och senare är det dags för bröllopsceremonin att börja. Men precis när Adrienne går ner mot altaret, dyker Justin upp och ropar ”Stopp!”

Jade ställer krav

Joey ifrågasätter om Jade verkligen är gravid med hans barn, eller om det är en lögn för att inte förlora honom. Jade hävdar att det är sant och kräver att han tar sitt ansvar. De ska uppfostra det här barnet tillsammans, vare sig Joey vill eller inte, och hon föreslår att han börjar fundera på hur han ska försörja henne och barnet!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.