LÖRDAG 10 FEBRUARI, 2018 · Andre övertalar Abby att avslöja sig för Chad, men någon kommer i vägen. Chad blir besviken över att Gabi har försonats med JJ. Theo blir upprörd när hans pappa går på dejt med Valerie. Paul och Steve granskar Eduardos nya importverksamhet.

Så nära, men ändå inte

Andre övertalar Abigail att gå fram till Chad på torget och avslöja att hon lever. ”Gå fram och ge min bror en anledning att leva” viskar han i hennes öra. Abby är precis på väg att göra det, men tvärnitar när Gabi plötsligt dyker upp och gör Chad sällskap vid ett kafébord. Abby springer därifrån gråtandes, med Andre hack i häl, och utbrister att hennes farhågor precis bekräftades. Hon känner sin man så väl och ser på honom att han är förälskad i Gabi. Det hade varit en sak om han vore ensam, men tydligen har han gått vidare med livet och det är lika bra att han fortsätter tro att hon är död. Andre håller förstås inte med. Han är helt säker på att Abby är hans brors stora kärlek. Dessutom – borde hon inte träda fram för sin sons skull åtminstone. Thomas förtjänar att växa upp med sin mamma. Andres ord skär som en pil i hjärtat och senare inser Abby att han kanske har rätt. Hon måste återta sitt liv för Thomas skull, men det får bli en annan dag.

Besviken i hemlighet

Chad blir märkbart besviken när Gabi berättar att hon ska ge sitt förhållande med JJ en andra chans. De har pratat ut om problemen och JJ har lovat att aldrig såra henne igen. Chad försöker spela oberörd och säger att det är helt okej att de fortsätter som vänner och har en jobbrelation, även om han helt klart hade önskat något annat. Senare frågar JJ om Gabi vill fira Thanksgiving hos hans familj i morgon. Samma dag är det även Thomas första födelsedag, så Jennifer har bjudit honom och Chad till middagen också. Gabi ser inte det som något problem.

Doktor skum?

Abe kommer till sjukhuset för att hämta Valerie till en middagsdejt. Theo blir upprörd när han får veta vad som pågår och försöker hindra sin pappa från att ”begå sitt livs största misstag.” Theo berättar att han hörde Valerie ljuga för någon i telefon om att hon befann sig i New York och inte i Salem. Valerie erkänner att det stämmer. Hon skulle egentligen ha hållit en föreläsning i New York, men valde att stanna i Salem och rädda Abes liv istället. När hennes chef ringde, valde hon att dra en vit lögn. Det var inte värre än så. Abe säger åt sin son på skarpen att sluta bete sig oförskämt mot Valerie, innan de båda går till puben för sin dejt. Theo misstänker fortfarande att Valerie är skum och Claire erbjuder sig att hjälpa honom söka information om doktorn på nätet. Under dejten avslöjar Valerie för att hon bor i en lägenhet i Washington tillsammans med ett fikusträd, som hon försöker att inte ta livet av. Och just det, hon har en son också. Abe blir förvånad över att hon nämner sin son så förbigående. Hon klargör att sonens pappa inte finns med i bilden längre.

Väsksmuggling

Paul och Steve går till hamnen för att lurpassa på Eduardo Hernandez första leverans med Titans fraktbåt. De anar att Eddie smugglar något olagligt, men blir förvånade när de bryter upp en låda och bara hittar en handväska. Visserligen en kopia av en väldigt dyr handväska, men Steve ser ingen anledning till oro.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.