SMYGTITT・✔︎ Ciaras kidnappare avslöjas! ✔︎ Vem är Leos pappa? ✔︎ Chloe utsatt för livsfara!

Spänningen var på topp när fredagens avsnitt slutade och nu väntar en ny vecka som bjuder på tre stora överraskningar. ”Days exploderar” skriver Soap Opera Digest med stora versaler på tidningsomslaget som beskriver händelserna den här veckan i vår favoritsåpa.

Kidnapparens identitet avslöjas

Ciara Brady valde att ta en paus från alla kärleksproblem i Salem och reste till sin ex-pojkvän Theo i Sydafrika. Egentligen var det meningen att hon skulle stanna ett tag till, men i fredagens avsnitt fick Hope veta att hennes dotter hade valt att ta ett tidigare flyg tillbaka – ett flyg som landade för flera timmar sen och borde innebära att Ciara redan är hemma. Men istället är hon spårlöst försvunnen. Vi tittare fick se att hon har blivit kidnappad och är sängliggandes, fastbunden och munkavlad i en stuga någonstans, medan en hemlig förövare med svarta skinnhandskar lurade i närheten och lekte med tändstickor. Redan i måndagens avsnitt tar kidnapparen av ögonbindeln från Ciara, så att både hon och vi tittare får se vem det är. Ciara drar en lättnadens suck eftersom hon aldrig skulle kunna föreställa sig att det här är kidnapparen. Istället tror hon att personen har kommit för att rädda henne. Hon har helt fel! Dagen därpå visar sig förövaren i Salem och kidnappar ett offer till – lilla Charlotte!

Leo…Black?

I veckan som gick fick Leo oväntat och oönskat besök av sin aggressiva mamma Diana Cooper – men den stora överraskningen handlar nog mer om vem hans pappa är! I fredagens avsnitt kom John Black till mamma Dianas hotellrum och hon kände igen honom som ”Roman.” Trogna tittare kommer ihåg att John trodde att han var Roman Brady på 80-talet, tack vare en invecklad såpa-intrig om hjärntvätt och minnesförlust. Under den tiden hade John en stormig romans med den vackra Diana Colville – som nu visar sig vara samma Diana som har dykt upp som Leos mamma. Tilläggas bör att när Diana lämnade Salem 1989 så antyddes det att hon kunde vara gravid med Johns barn. Kan det här betyda att John i själva verket är Leos pappa? I så fall kysste Leo sin bror i fredags, men vi har en känsla av att han inte är så brydd om det.

Maffians hämnd

Den tredje cliffhangern i fredagens avsnitt var när Chloe öppnade post åt restaurangen och hittade ett kuvert med en blodig kniv – samma kniv som hon dödade maffiakungen Mateo (också kallad ”El Fideo”) med i Mexiko för mindre än ett år sen, när hon och Theresa rymde från hans våld. Skurkens kumpaner varnade Chloe för att hon hade skrivit under sin egna dödsdom, men när Chloe kom hem och ingenting farligt hände, valde hon att glömma det hela och gå vidare med livet som krögare och tvåbarnsmamma. Men maffian glömmer aldrig och är ökända för att hämnas våldsamt, vilket Chloe nu får erfara när hennes liv utsätts för livsfara. Ironiskt nog kan räddningen komma från Salems egna maffiaboss – Stefan DiMera! □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.