TISDAG 4 DECEMBER, 2018 · Leo skruvar upp sin utpressning mot Sonny och Will med nya bildbevis. Gabi sitter på information som kan ge Chad en mening med livet. Rafe följer efter Hope för att avslöja hennes lögner.

En bild säger mer än tusen lögner

Leo skruvar upp sin utpressning rejält i dag när han presenterar tydliga bildbevis för att Sonny och Will försökte mörda honom och rulla in honom i en matta. Det är oklart hur han har fått tag i bilderna, men Ted Laurent misstänks vara inblandad. Sonny låter sin ilska och frustration gå ut över Kate, som egentligen bär ansvaret för att Leo har den här hållhaken på dem. Hon erbjuder sig att försöka lösa problemet, men Will ber sin farmor att inte lägga sig i mer. Sonny tvingas inse att det inte finns någon lycklig lösning på problemet. Antingen hamnar både han och Will i fängelse för mordförsök, eller så måste han göra det otänkbara – att gå med på Leos elaka krav och gifta sig med honom.

Leo (Greg Rikaart) njuter till fullo av sin saftiga hållhake på Sonny och Will. ”Om Richie Rich gifter sig med mig så blir alla lyckliga. Okej, kanske bara jag. Nu har ni ett beslut att fatta och medan ni bestämmer er ska jag välja ut en smoking,” uttrycker han lismande i dagens avsnitt. Ska Sonny bli tvungen att gifta sig med den utpressande lycksökaren?

Goda nyheter väntar Chad

Gabi är redo att lägga den sista pusselbiten i sin lögnkomplott genom att avslöja sanningen om Charlottes faderskap. Syftet är i första hand att hämnas på Stefan, som förlorar den nyfödda flickan som han tror är hans dotter, men Gabi verkar även vilja utnyttja situationen för att vinna pluspoäng hos Chad och vara den som ger honom en ny mening med livet. I dag är Chad nära att ertappa henne med DNA-resultatet, men hon gömmer pappret i sin väska och hittar på en ursäkt. När Chad uttrycker ångest för sitt beteende på sistone och ifrågasätter om han brås mer på sin skurkpappa än vad han har velat erkänna, försöker Gabi muntra upp honom med löftet att något bra kommer att hända i hans liv snart. Hon är säker på det.

Rafe är Hope på spåren

”Jag hatar att ljuga för min make,” säger Hope till Ted i telefon, ovetande om att hennes make står precis bakom henne och hör vartenda ord. Rafe låtsas inte om att han hörde det, utan låter Hope fortsätta ljuga om vad hon håller på med. Senare anförtror Rafe sina problem för Eli, som antyder att Hope kanske är otrogen. Rafe kan inte tänka sig det, men bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Samtidigt blir Hope bjuden på ett glas vin i stugan och kräver att Ted ringer till Ben och bestämmer träff, för att locka fram ett erkännande från honom. När de har lämnat stugan kommer Rafe dit och hittar vinglaset med märken från Hopes läppstift på, vilket får honom att dra värsta tänkbara slutsats.

Stefans dilemma

Stefan kan inte sluta tänka på sitt dramatiska möte med ”Gabby” tidigare. Han vill så gärna tro att hon är tillbaka, men hans sunda förnuft säger att Abigail bara bluffar för att bli utskriven från mentalsjukhuset. Han anförtror sitt dilemma för sin nya säkerhetschef Ben Weston, som vet ett och annat om identitetsstörningar. Ben ber att få ledigt några timmar i kväll för att gå på dejt med Ciara. Det får han, men innan kvällen är slut måste han även träffa Ted Laurent på deras mötesplats. ”Jag vill ha Ted Laurent levererad till min ytterdörr snarast,” kräver Stefan. Hur det ska gå till får vi se i nästa avsnitt! □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.