TORSDAG 24 JANUARI 2019・Sheila gör en stor tabbe som saboterar polisens försök att bura in Xander. Sarah blir utbjuden av bröderna Brady ovetande om att hon är måltavlan för en kärleksintrig. Gabi blir rasande när Stefan vägrar ge tillbaka hennes företag.

Sheilas stora tabbe

Listan över Xander Cooks kriminella gärningar kan göras lång, men hittills har polisen haft svårt för att få honom dömd. Nu tror de sig ha hittat ett sätt att försätta den gäckande skurken bakom lås och bom. En övervakningsvideo från torget bevisar att det var Xander som sköt Marlena Evans på bröllopet i somras, så nu ska han åka dit för mordförsök. Men i dag upptäcker polisen till sin fasa att videon med det fällande beviset är spårlöst försvunnet från datasystemet. Tydligen har någon raderat den. Det visar sig att borgmästare Abes nya assistent Sheila har gjort en stor tabbe. För en tid sedan fick hon besök av stilige ISA-agenten John Black – den enda person förutom Abe och polisen som har tillgång till servern där videon förvarades. Med hjälp av charm och list lyckades John övertala Sheila att ge honom inloggningsuppgifterna. Problemet är bara att ”John Black” i själva verket var en ulv i fårakläder – Xander Cook! Nu har Sheilas stora misstag gjort att Xander kunde radera filmen och polisen blir tvungen att släppa honom i brist på bevis.

Stefans återkomst upprör

En annan skurk som polisen nyligen tvingades släppa lös är Stefan DiMera. I dag återvänder han till herrgården och klargör för chockade Chad och Gabi att han är herran på täppan igen och ska ta tillbaka både huset och rollen som VD för familjeföretaget. Chad lovar att motarbeta sin brors planer, medan Gabi vädjar till honom att bryta kontraktet med Gabi Chic så att hon får tillbaka sitt levebröd. ”Över min döda kropp” är Stefans resoluta svar, eftersom han ser sin chans att hämnas på Gabi för att ha förstört hans liv. ”Det funkar för mig,” fräser Gabi ilsket och hotar att slå ihjäl honom med en eldgaffel!

Tre är en för mycket

Rex ber sin bror Eric om hjälp att vinna tillbaka Sarahs hjärta. I dag övertalar de Sarah att följa med på en krogkväll, där den hemliga planen är att Eric ska låtsas få ett sms och försvinna iväg, så att Rex blir lämnad ensam med sin före detta fästmö och kan övertyga henne om sin kärlek. Eric har egentligen ingen lust att ställa upp på det här, med tanke på hans egna spirande känslor för Sarah, men Rex vädjar till hans religiösa övertygelse och att ”hjälpa en broder.” Hur ska kvällen sluta och kommer någon av bröderna att få Sarah på kroken? Det ser vi i nästa avsnitt! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.